La saturació de feina a la construcció fa la guitza al comú d’Encamp

La corporació no ha trobat cap empresa per l’obra de millora de la façana de vidre de l’edifici a la plaça dels Arínsols i ha hagut de tornar a licitar els treballs

La seu del comú d'Encamp.
La seu del comú d'Encamp.

No és cap secret que la construcció viu un molt bon moment. Depèn de com es miri, massa bo. I és que les empreses estan afrontant un notable volum de feina. I, en algun cas, això està provocant que optin per no presentar-se a concursos llançats des de l’administració, sigui la central o la comunal. La situació ha jugat una mala passada a la corporació d’Encamp, que ha vist com la licitació d’uns treballs a l’edifici de la plaça dels Arínsols es va quedar sense cap oferta.

No és pas una situació nova. Altres administracions ja s’han trobat amb problemes similars. Un exemple va ser la segona fase de la reforma del Teatre Comunal, a Andorra la Vella. Es va haver de declarar desert el concurs i contractar els treballs de forma directa. Ara bé, ja no es van poder fer abans de l’inici de la temporada.

Les obres de poc volum tenen ara pocs pretendents.

Relacionat

Dificultats a l’administració quan necessita trobar constructor per a obres petites

I a Encamp ha ocorregut una cosa similar. El comú va licitar a mitjans de desembre el concurs que havia de permetre trobar l’empresa que s’encarregués dels treballs de millora de la façana de la seu de la corporació. Concretament, calia revisar l’estructura de vidres i introduir elements d’aïllament tèrmic. Es tracta d’una actuació que es considera necessària, ja que des de la seva construcció, fa 30 anys, no s’ha fet cap manteniment. La previsió és que, un cop adjudicades, les obres s’allarguin durant dotze setmanes.

Fa uns dies es va acabar el termini de presentació d’ofertes. I, segons han explicat fonts comunals, la sorpresa va ser important. No se’n va rebre cap. Per tant, no ha quedat més remei que declarar desert el concurs. Al mateix temps, se n’ha convocat un altre confiant que, aquest cop sí, alguna empresa hi postularà.

El que està clar és que les obres s’encetaran, quan es pugui, amb retard. Per ara, caldrà esperar al 17 de març per veure quines propostes es reben. S’espera que, si no hi ha cap problema més, els treballs es puguin enllestir abans de l’estiu.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending