Sant Julià treu a concurs la coberta del Centre Cultural per a instal·lar-hi una placa fotovoltaica

Un dels objectius del pla director del desenvolupament energètic és esdevenir la parròquia referent en el món de la sostenibilitat i en l’àmbit de les energies renovables

Centre Cultural i de Congressos Lauredià.
Centre Cultural i de Congressos Lauredià. ARXIU

El comú de Sant Julià de Lòria ha convocat un concurs nacional per adjudicar la concessió de l'ús de la coberta del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, de titularitat de la corporació, per a la instal·lació d'una planta solar fotovoltaica. El procediment és obert i la data límit de presentació de les ofertes és el 13 de maig.

Un dels objectius del pla director del desenvolupament energètic de Sant Julià de Lòria  és esdevenir la parròquia referent en el món de la sostenibilitat i en l’àmbit de les energies renovables. El cònsol major, Josep Majoral, vol que sigui "la parròquia motor per poder assolir els acords concrets a nivell internacional per part del Govern", amb el desig que altres parròquies segueixin el seu camí traçat. El parc fotovoltaic, d'uns 20 kW pot suposar, segons Majoral "una oportunitat de negoci". Aquest és un dels projectes que volia impulsar primer l'actual comú però que es va aturar a causa de la pandèmia.

Paral·lelament, el comú està treballant en l'àmbit turístic per aconseguir el certificat Biosphere, que li permetrà obrir-se a un nou nínxol de mercat en el sector: els turistes sensibles amb el medi ambient. Espera aconsguir el reconeixement quan comenci la temporada d'estiu, tindrà l'aval de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), una institució que compta amb el suport de la Unesco i la Unió Europea. Amb l'obtenció del certificat, la parròquia es compromet a fer passos ferms per reduir la petjada de carboni i optar per les energies netes en tots els seus àmbits.

Comentaris

Trending