Sant Julià sancionarà quatre motoristes per practicar enduro al camí de Cortals de Manyat

La multa podria arribar als 3.000 euros, la màxima permesa per l’ordinació d’accés rodat a la natura, per la “transcendència que ha tingut en el medi ambient i la intencionalitat en la comissió de la infracció”

Captura del vídeo amb el motorista enxampat el passat cap de setmana a la zona de la Peguera.
Captura del vídeo amb el motorista enxampat el passat cap de setmana a la zona de la Peguera.

El comú de Sant Julià de Lòria ha iniciat el procés per sancionar quatre motoristes que el passat juny van ser enxampats practicant enduro en un lloc on només es permet accedir amb motocicletes de trial. Així doncs, haurien incomplert l’ordinació reguladora de l’accés rodat al medi natural. Tots ells van ser interceptats per efectius dels banders quan es trobaven al camí de Cortals de Manyat i podrien ser multats amb fins a 3.000 euros.

L’inici d’aquest procediment sancionador té el seu origen en l’actuació del cos ara fa uns dies. Van localitzar els quatre motoristes al camí de Cortals de Manyat i van constatar que circulaven en motocicletes d’enduro en una zona on només és permet fer-ho amb vehicles de trial. Per això, es van aixecar els respectius informes d’atestat. Posteriorment, es va informar el comú, seguint el conveni de col·laboració signat l’estiu passat amb el ministeri de Medi Ambient.

Ara, la corporació aplica la normativa. El primer que ha fet és enviar la notificació via correu postal i individualitzada als quatre motoristes interceptats en la qual se’ls explica que els fets comesos poden ser constitutius d’una infracció molt greu amb multa per un import de 3.000 euros. Es tracta de la màxima inclosa dins l’ordinació, per la “transcendència que ha tingut en el medi ambient i la intencionalitat en la comissió de la infracció”. I és que es recorda que a la zona hi ha senyals que deixen clara la prohibició de circular amb motocicletes d’enduro. Ara, els afectats tenen deu dies hàbils per presentar recurs.

Igualment, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral vol agrair personalment i en nom de la corporació la tasca dels banders en defensa de la preservació i cura del medi ambient, dels boscos lauredians i del medi natural en general. Els fets arriben en un moment en què un particular va gravar un vídeo el passat cap de setmana en el qual es veu un altre motorista cometent una infracció similar, en aquest cas a la zona de la Peguera.

Comentaris (11)

Trending