Sant Julià retroba la plaça Major per a la festa i tancarà els actes entre les nou i quarts de deu

El pressupost és de 90.000 euros i s'aposta per als artistes del país amb aforament limitat a les activitats, mascareta obligatòria i inscripció prèvia a la Passa

Comentaris

La cònsol menor Mireia Codina amb la cap de Cultura, Laura Rogé durant la presentació de la Festa Major.
La cònsol menor Mireia Codina amb la cap de Cultura, Laura Rogé durant la presentació de la Festa Major. BRU NOYA

La Festa Major de Sant Julià de Lòria tancarà les activitats entre les nou i dos quarts de deu de la nit, recupera la plaça Major per als actes més tradicionals com la Marratxa o el Ball Cerdà. Compta amb un pressupost de 90 mil euros, la meitat del 2019 i els actes tindran un aforament limitat amb 200 persones a la plaça de la Germandat, 240 a la plaça Major i 100 a la del Solà. Per la Passa caldrà inscriure's i estarà limitada a 30 o 40 parelles. L'aforament de la plaça Major és possible gràcies al nou terreny propietat de les famílies Marfany i Arena que s'està acabant de posar a punt. 

El comú, amb la col·laboració del jovent de la parròquia, ha preparat un programa d'actes que inclou concerts, activitat esportives i firetes per a infants i adolescents. Aquestes atraccions hauran de tancar a dos quarts d'onze de la nit. Tothom s'haurà de moure amb mascareta i abans d'entrar a qualsevol activitat s'utilitzarà gel hidroalcohòlic. La cònsol menor, Mireia Codina ha reconegut que "poc ens pensàvem presentar aquesta festa major amb un format com el de l'any passat". El programa s'ha estat preparant durant tres mesos, amb prudència i introduint els canvis que han provocant els diversos protocols del ministeri de Salut.

Segons Codina, el tancament dels actes a dos quarts de deu de la nit o abans, permetrà que els assistents puguin anar després a sopar en els restaurants de la parròquia. "És una manera perquè puguin tenir ingressos ja que en una festa major 'normal' fan molt calaix". La majoria de protagonistes seran andorrans especialment en els concerts on hi haurà Punkers Loves The 80's. Guillem Tudó, Ladis Baró, DJ Manel o els Komanem.

Com a novetat hi haurà una exhibició d''agility' amb Kissos Centre Caní. i un concert de tribut a La Movida amb 37 Grados, a banda dels tradicionals espectacles infantils, les havaneres i de l'esport. Hi haurà un important desplegament de seguretat i s'ha fet una reunió amb el jovent  per demanar el seu compromís, com ha detallat la cònsol menor. Enguany també s'obrirà a la Festa Major l'espai de la Cala Laurediana.

Comentaris (1)

Trending