Sant Julià pensa en el Prat Gran com a futur espai per a la residència universitària

El cònsol major, Josep Majoral, avança que l’espai és prou gran per permetre encabir també altres instal·lacions necessàries per a la parròquia, com ara un aparcament o un espai infantil

Els terrenys del Prat Gran de Sant Julià de Lòria.
Els terrenys del Prat Gran de Sant Julià de Lòria. ALTAVEU

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, considera que els terrenys del Prat Gran són idonis per a ubicar una residència universitària que permetria impulsar la parròquia com a referent d’educació i recerca. El futur edifici albergaria a més altres instal·lacions d’interès per al comú i el poble. Fa temps que amb la Universitat d’Andorra es treballa per definir el projecte, al qual es vol donar un impuls a la tardor.

El mandatari recorda que potenciar Sant Julià des de l’àmbit de l’ensenyament superior és un dels pilars del programa electoral amb el qual va concórrer i va guanyar les eleccions del passat desembre. I, en el marc d’aquest objectiu, entén que aquesta residència “se’ns demana tant des de l’UdA com altres fòrums”, ja que permetria “fer venir estudiants i també part del professorat” des de l’estranger.

Es treballa per definir les necessitats i, després, es farà un concurs per tenir el projecte a partir del qual buscar també el suport de finançament privat

Majoral deixa clar que el comú “està plenament disposat a col·laborar tant per terrenys com econòmicament”. I al cap hi té un espai: el Prat Gran. Es tracta, recorda, d’una parcel·la àmplia, que “en el seu dia ja va costar sis milions d’euros”. Això permetria també “donar cabuda a altres necessitats del comú”. Entre elles, un aparcament, un espai polivalent i un per als infants. I, a partir d’aquí, la mateixa residència.

Majoral indica que “ha de ser un projecte global”. Ara, ja es treballa amb els diferents actors per “definir les necessitats”. A partir d’aquí, “caldrà treure un concurs perquè els professionals de l’arquitectura diguin la seva”. I, ja després, “buscar el finançament”. En aquest sentit, el cònsol major lauredià es mostra “convençut que hi ha privats que hi creuen i volen invertir com a mínim en la part residencial”.

Per tat, i amb el terreny aportat pel comú, “s’haurà de tancar el cercle per trobar el finançament entre tots i que satisfaci les necessitats de tothom i revitalitzi la parròquia”. En aquest sentit, la previsió és reprendre el treball “amb ganes i il·lusió” al setembre.

El mandatari remarca que aquest projecte s’ha d’emmarcar en unes “excel·lents relacions” amb l’UdA i que permet altres iniciatives. Entre elles, una de conjunta que “ens ajudi a agilitzar els processos interns de funcionament del comú”. I, en aquest punt, Majoral remarca que “l’objectiu és treballar de la mà per aquest i altres projectes de forma activa perquè és un referent i ha de ser un revulsiu per a la parròquia”.

Comentaris (5)

Trending