Govern demana un complement d’nformació al comú per validar l'ampliació de l'abocador de la Rabassa

El ministre de Medi Ambient, Guillem Casal, manifesta que va ser un dels primers aspectes pels quals es va interessar i ara resten a l’espera que la corporació aporti la documentació

L'abocador de la Rabassa.
L'abocador de la Rabassa.

El Govern ha demanat un complement d'informació al comú de Sant Julià de Lòria per validar el projecte d'ampliació de l'abocador de terres de la Rabassa. Així ho ha manifestat el ministre de Medi Ambient i portaveu Guillem Casal. Fa mig any que la corporació va aprovar aquest pas i després del termini d’exposició pública s’hi van presentar algunes al·legacions. 

L’abocador del Maià i el de la Rabassa, són els dos únics que hi ha actualment per poder-hi abocar terres. Cal tenir en compte que el primer només està operatiu quan no hi ha neu i les condicions meteorològiques ho permeten. Mentrestant, el de la Rabassa continua esperant el vistiplau de Govern perquè pugui ser ampliat.

Fa un any que des del comú es va informar que es portarien a terme les obres d’ampliació que han de permetre que l’equipament dobli la capacitat arribant als 400.000 metres cúbics. A finals del 2022 la corporació ho va aprovar i en durant el període d’exposició pública s’hi van presentar algunes al·legacions. Fonts comunals han volgut deixar clar que “nosaltres hem fet els deures pel que fa a l'abocador”.

Per la seva banda, el ministre de Medi Ambient i portaveu del Govern, Guillem Casal, ha explicat que “va ser un dels primers aspectes pels quals em vaig interessar i per donar el vistiplau necessitem un complement d’informació que s'ha requerit al comú”.

Cal tenir en compte que des de l’Associació de Contractistes d’Obra s’ha reclamat per activa i per passiva la necessitat de disposar de més abocadors després que tanqués el de Beixalís. Fins i tot, el ja exministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, havia proposat que en aquest mandat es modifiqués la Llei de competències i transferències perquè la competència dels abocadors, que és dels comuns, passi a mans de l’executiu. El que tampoc ha funcionat és la recerca de terrenys per ubicar els centres de transferència provisional de terres.

Comentaris (1)

Trending