Sant Julià deixa escapar gairebé un milió d’euros en sancions i tributs impagats

El comú no tenia el 2018 cap mecanisme de cobrament establert per reclamar els deutes quan s’havia exhaurit el termini legal per fer-los efectius

Façana principal del comú de Sant Julià.
Façana principal del comú de Sant Julià. ARXIU

Almenys fins al 2018 el comú de Sant Julià no tenia establert cap mecanisme de cobrament per reclamar els deutes quan s’ha exhaurit el termini legal per fer-los efectius. D’aquesta manera, l’any indicat (i de forma cumulativa d’exercicis anteriors) la corporació laurediana s’hauria deixat escapar 896.284 euros. Diners pendents de cobrar i que com que el comú no va reclamar mai ja no ho podria fer per prescripció.

Segons l’informe de l’exercici 2018 del Tribunal de Comptes relatiu al comú de Sant Julià, aquella corporació “no du a terme procediments de cobrament quan el deutor ha excedit el termini legal per a fer efectiu el deute tributari o d’altres ingressos de dret públic. Així, no consten que es dictin els procediments de constrenyiment” que preveu la normativa vigent en matèria tributària.

Això comportaria “que puguin haver prescrit drets pendents de cobrament per un import de 896.284 euros”. Aquesta circumstància podria derivar en responsabilitats atès el que disposa la Llei de finances comunals. Evidentment, i per les dates, qualsevol responsabilitat s’hauria d’exigir als anteriors mandataris, l’equip encapçalat per Josep Miquel Vila.

L'hospital té hores d'ara cinc persones ingressades amb Covid.

Relacionat

El Tribunal de Comptes torna a tibar les orelles a l’hospital per pagar cafès i complements de més

També el Govern, segons l’informe de l’esmentat ens fiscalitzador, seria deutor del comú lauredià. Així, i segons que indica el Tribunal de Comptes, “figura entre el pendent de cobrament del comú un saldo de 400.000 euros el qual prové del conveni de col·laboració de data 29 de maig de 2009 subscrit amb el Govern d’Andorra relacionat amb l’ordenació urbanística dels entorns de la plaça major de Sant Julià de Lòria”.

Aquest saldo, però, es recorda en l’esmentat informe, “no ha estat reconegut pel Govern en la resposta a la circularització efectuada pel que poden existir dubtes sobre la seva cobrabilitat”. En aquest sentit, l’ens de fiscalització financera recorda que en relació amb la “possible insolvència d’aquest saldo” la corporació ja té dotada una provisió.

Comentaris (5)

Trending