Laurèdia es posarà flamenca amb un festival d'estiu i tres cicles

Hi haurà espectacles i recitals, però també s'hi inclouen activitats formatives i divulgatives com exposicions, conferències, curses de dansa, de 'cante' i de guitarra

Comentaris

L'ambaixador espanyol, Àngel Ros, el cònsol Josep Majoral i l'organitzadora, Dolors Vallespí.
L'ambaixador espanyol, Àngel Ros, el cònsol Josep Majoral i l'organitzadora, Dolors Vallespí. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

Sant Julià de Lòria acollirà una programació dedicada al flamenc amb un festival d'estiu i tres cicles. El primer d'ells, del 5 al 7 de març, estarà dedicat a la dona. 'Verde que te quiero verde-Laurèdia Flamenca' és el nom que engloba l'activitat que s'ha presentat aquest dimarts al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Els cicles i el festival es componen d'espectacles i recitals, però també s'hi inclouen activitats formatives i divulgatives com exposicions, conferències, curses de dansa, de 'cante' i de guitarra flamenca, tallers infantils, projeccions de documentals, taules rodones i activitats gastronòmiques com cates de vi o cursets de cuina gaditana, entre d'altres.

El principal objectiu del projecte és aportar continguts culturals als ciutadans i als visitants que vinguin a Andorra, i generar ponts culturals i turístics entre els dos territoris. La iniciativa sorgeix de la col·laboració entre l'organitzadora Dolors Vallespí, exresident al país i ara a Cadis, on treballa com impulsora de projectes de flamenc i el comú lauredià. Dolors Vallespí ha presentat els cicles i el festival amb l'ambaixador d'Espanya, Àngel Ros i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral.

Vallespi ha dit que hi haurà artistes rellevants a nivell internacional però que també es donarà l'oportunitat als joves talents del flamenc. Majoral ha destacat que "Sant Julià de Lòria és un referent en el món de la cultura i aquesta iniciativa ens reforçarà en aquesta idea a més d’oferir activitats pròpies de la cultura andalusa, una comunitat molt present al país". Per la seva banda, Àngel Ros ha subratllat que "el flamenc és un dels símbols més coneguts de la cultura espanyola i això donarà oportunitats de futur".

Comentaris

Trending