Sant Julià aprova un superàvit de 1,3 milions que l'oposició creu que s'ha d'agafar amb pinces

El deute del comú amb les societats puja fins als 19,6 milions el que suposa 1,2 menys respecte de la xifra del 2019

Comentaris

El comú de Sant Julià de Lòria ha celebrat la sessió d'aquest dilluns telemàticament.
El comú de Sant Julià de Lòria ha celebrat la sessió d'aquest dilluns telemàticament. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat aquest dilluns la liquidació del pressupost del 2020 amb un superàvit de 1.355.000 euros que ha estat qüestionat per l'oposició. El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat ha dit que "s'agafa amb pinces". Els tres integrants de la formació s'han abstingut en la votació.

El cònsol major, Josep Majoral ha subratllat que el deute del comú ha passat dels 9,5 milions d'euros als 8,7 milions amb una rebaixa de 800.000 euros que contrasta amb l'augment del de les societats amb 93.000 euros a Camprabassa. Tenint en compte les societats, el deute puja fins als 19,6 milions el que suposa 1,2 menys respecte de la xifra del 2019. Llavors el sostre d’endeutament quedava fixat en un 155%, mentre que amb el tancament de l’any anterior la xifra és de 15 punts menys quedant en el 140%. Els comptes del 2020 contemplen uns ingressos de 14,2 milions el que representa una execució del 94% del total pressupostat. Pel que fa a les despeses, el total liquidat ha estat de12,8 milions, el que suposa un 72% d’execució. Cerni Cairat ha recordat que durant l'any passat es van injectar 850.000 euros més a la societat que explota Naturlandia mentre que, via exempcions fiscal n'ha aportat uns 400.000 al teixit econòmic. 

El comú ha hagut de reconduir per aquest any 2.150.000 euros que corresponen a obres que es van adjudicar a finals del 2020 i que s'han de continuar fent enguany. Destaca el dipòsit d'aigua de Nagol així com l'elaboració del cadastre. Majoral ha destacat que “és important haver tancat els comptes en positiu” i ha defensat que en el moment d’aprovar el pressupost 2020, “ja vaig dir que havia de ser un pressupost flexible i modulat en funció del moment, i penso que s’ha fet més que bé per part de tots els departaments que han fet un gran esforç de contenció”.

En relació a les dificultats econòmiques per al teixit de la parròquia que ha comportat la irrupció de la Covid-19, Cairat ha dit que “en moments de crisi, caldria que la pròpia corporació injectés diners en l’economia per ajudar les empreses, encara que fos endeutant-se i l’emplaço a que ho faci en aquest 2021”. Majoral li ha contestat que “haurien de fixar un criteri perquè quan convé ens parla de reconduïts i quan no convé ens diu que aquests seran un problema de cara l’any que ve”. El cònsol ha assegurat que “hi ha dos milions de reconduïts que no deixen de ser diners ja injectats en l’economia i, com bé saben,en vista al 2021 hi ha obres noves que també són diners que s’injecten al sector privat”.

 

Comentaris (1)

Trending