Riva insta als comuns a tornar a plantejar la gestió conjunta de la vall del Madriu

La ministra ha insistit en el fet que es tracta d’un tema de competència de les diverses corporacions, i que és necessari una col·laboració fluida perquè es tracta d’un territori de patrimoni mundial

Una imatge de la Farga del Madriu
Una imatge de la Farga del Madriu

La situació de la gestió de la vall del Madriu continua sent, com a mínim, complicada. Amb les diverses decisions preses pel comú d’Escaldes-Engordany, les accions judicials que ha presentat Andorra la Vella i la proposta de la cònsol major, Conxita Marsol, d’establir els límits territorials, la ministra de Cultura, Sílvia Riva, ha instat als diversos components de la comissió a tornar a la bona entesa. La col·laboració fluida i conjunta, ha remarcat, és essencial en un territori que és patrimoni mundial i que té un elevat valor per al país.

“El que ha evidenciat la normativa que s’ha aprovat per part d’un dels comuns (Escaldes) i que ha portat aparellat gran part del conflicte existents és que és necessària una col·laboració fluida”, ha remarcat Riva. La ministra no ha volgut aprofundir en la valoració que se’n fa des de Govern dels diversos tires i arronses entre comuns. Ha volgut remarcar, en aquest sentit, que “no són membres de la comissió, sinó del consell assessor, i respectem que se’n facin manifestacions al respecte, perquè els comuns són els responsables de la gestió de la vall”.

Malgrat això, també ha insistit en la importància de la vall del Madriu com a patrimoni natural del país. Riva ha indicat que és necessari seguir apostant per projectes que posin en valor aquest espai, com pugui ser el de la Farga. “Mesos abans es parlava d’una regulació coordinada, i des del Govern instem a la represa de les bones relacions entre les corporacions”, ha manifestat la ministra, de cara a una possible trobada de la comissió el pròxim setembre.

Així mateix, ha assegurat que no ha mantingut cap conversa amb la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, més enllà de la darrera comissió on va estar present. “Quan la pugui veure li recordaré que, a banda del que cada parròquia pugui aprovar, és necessari fer una gestió comuna”, ha insistit. Així mateix, pel que fa a la proposta d’Andorra la Vella de delimitar el territori, ha indicat que “aquesta via de diàleg és la que instem i celebrem, convidem que es trobi un acord després d’aquests dies on s’han confós propietat i gestió”. Pel que fa a la intervenció del Govern en aquest conflicte, Riva ha afirmat que no s’ho ha plantejat “més enllà de fer aquesta crida genèrica a l’entesa”.

Comentaris (1)

Trending