Reobert al públic el mur d’escalada de la Cascada de Moles

Durant dos mesos s’ha reparat una fissura que havia aparegut a la instal·lació, tot col·locant uns passadors de seguretat per cada costat de l’escletxa a banda de sanejar tota la superfície

El mur d'escalada ja torna a ser operatiu.
El mur d'escalada ja torna a ser operatiu. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo ha reobert al públic el mur d’escalada de la Cascada de Moles, després d’una reparació que ha tingut una durada de dos mesos aproximadament. La instal·lació es va construir l’any 1992, convertint-se en un referent entre els practicants d’aquest esport, ja que no és habitual trobar equipaments a l’aire lliure d’aquesta alçada, 33 metres. Amb el pas del temps, l’estructura es va anar deteriorant i, en conseqüència, es va produir una fissura al mur. 

La rehabilitació i intervenció, en concret, es tractava de l’arranjament d’una fissura transversal ubicada entre a tres i cinc metres de la part més alta de la infraestructura. Un cop fetes les proves tècniques per verificar l’estat en què es trobava aquest equipament, es va confirmar que els danys eren puntuals, amb la qual cosa es va optar per reforçar l’àrea afectada. 

Les actuacions principals que s’han dut a terme han estat la col·locació d’uns passadors de seguretat per cada costat d’aquesta fissura, el sanejament de la superfície, la reparació de l’escletxa amb reforç de formigó armat en la zona afectada i finalment la col·locació de preses i agafalls. Ha estat una feina molt tècnica i precisa, ja que s’han realitzat més de 400 petits connectors utilitzant resines i materials d’última generació.

El mur d’escalada de la Cascada de Moles està obert per a tots els públics tots els dies de la setmana excepte quan les condicions de la meteorologia no ho permetin.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending