Remodelació dels ponts per accedir al Parc Central des de l’avinguda Tarragona

Les passarel·les presenten un cert deteriorament, tot i que no es posa en risc els vianants, i es volen reconstruir amb un disseny similar, uns treballs que s’han d’efectuar al llarg dels pròxims mesos

Un dels ponts que s'ha de reconstruir.
Un dels ponts que s'ha de reconstruir. G. P.

El comú d’Andorra la Vella preveu impulsar la remodelació de les dues passarel·les de fusta que permeten accedir al parc Central. El seu estat, tot i que no representen un risc per als vianants, s’ha degradat els darrers anys i cal actuar-hi. En tot cas, es té clar que es vol mantenir el disseny actual i fer servir materials naturals, que s’adeqüin a l’entorn lúdic de la zona.

Les dues passarel·les són les que permeten travessar sobre el llac artificial del parc Central i, per tant, tant, accedir-hi des de l’avinguda Tarragona, al costat de l’edifici de les Columnes. Són de fusta, cal recordar, i el pas del temps i les inclemències climatològiques no han perdonat el material, que presenta en algunes zones seriosos desperfectes.

No es tracta pas, asseguren fonts comunals, d’una situació que provoqui cap perill. Per això, tots dos ponts es mantenen oberts al pas de vianants. Tot i això, sí que es té clar que l’estat no és prou correcte i cal actuar. Això és el que es farà els pròxims mesos.

La idea és fer una reconstrucció de totes dues passarel·les. Això sí, reproduint el seu aspecte actual. És a dir, fent servir els materials com fusta pel terra i metall per les baranes. Sempre, asseguren fonts comunals, mantenint “la seva integració en l’entorn de l’espai lúdic”.

Ara s’ha llançat el concurs públic que ha de permetre seleccionar l’empresa que es faci càrrec dels treballs. Es preveu que les obres es puguin adjudicar a inicis de juny i, després, caldrà veure si les obres es fan immediatament, a l’estiu, o s’espera a la tardor, tot tenint en compte l’alta afluència de gent que hi ha al parc Central durant aquests mesos.

 

Comentaris (5)

Trending