El reivindicat aparcament vertical de Ransol ja mostra les entranyes

Les obres adjudicades el desembre passat han agafat ara velocitat de creuer després d’anar al ralentí per diferents motius; tindrà al tomb de 230 places distribuïdes en un parell de plantes

Estat actual de les obres de construcció de l'aparcament de Ransol.
Estat actual de les obres de construcció de l'aparcament de Ransol. X. S.

Ransol ja veu ara sí la solució als seus problemes d’estacionament, especialment a l’hivern. El reivindicat aparcament ja mostra els budells. En quinze dies, les obres de construcció de l’equipament, que s’alça en un terreny que fa uns anys el comú va adquirir a un privat a la sortida del veïnat en direcció als Plans, han experimentat un creixement molt notable. I és que la idea inicial és que pogués estar llest per al proper hivern encara que ara mateix sembla complicat.

Els treballs van ser adjudicats el desembre passat per uns tres milions d’euros, pràcticament mig milió més del que inicialment es va estimar. Però per diverses circumstàncies, com el fet que els treballs de fonamentació van anar al ralentí i, després també, l’impacte derivat de la Covid, tot plegat s’ha endarrerit. Això no treu, però, que els veïns de Ransol comencin a veure llum a final del túnel.

Amb un parell de plantes més la baixa, aquest equipament podrà acollir al tomb de 230 vehicles, 220 turismes ‘normals’ i una desena més de majors dimensions. Quan es posi en marxa aquesta infraestructura la pretensió és que s’acabin els problemes que hi ha els hiverns tot sovint. Cotxes aparcats en filera a la carretera, envaint pràcticament un carril de la via.

Cotxes, d’altra banda, estacionats per anar a establiments privats, atès que a la zona hi ha un parell d’aparthotels de notable requesta durant el període hivernal. El fet que s’acumulessin vehicles i vehicles, sobretot en el moment de nevades, impedia o, com a mínim, dificultava molt molt el pas de les màquines llevaneus, havent de fer en alguns casos veritables peripècies per poder netejar la calçada. Amb aquest aparcament, quan entri en servei, ningú no tindrà excusa.

Etiquetes

Comentaris

Trending