La reforma de la borda de Ramio llogada pel comú d’Escaldes costa uns 150.000 euros

La corporació, que té previst començar a fer activitats tan bon punt acabin les obres, que no tenen una data clara de finalització, està convençuda que podrà amortitzar la inversió amb els deu anys d’arrendament

Estat dels treballs a casa Jacó.
Estat dels treballs a casa Jacó. COMÚ D'ESCALDES

La reforma de la borda que el comú d’Escaldes ha llogat a la Vall del Madriu, a la zona de Ramio, suposarà en xifres rodones i estimatives un cost aproximat de 150.000 euros que la corporació escaldenca preveu amortitzar amb els deus anys amb què s’ha previst l’arrendament. Tan bon punt s’acabin les obres, que no tenen una data certa de finalització per la complexitat que tenen, s’iniciaran les primeres activitats. La voluntat és acabar constituint en l’immoble, de casa Jacó, una mena de centre d’interpretació del Madriu.

La remodelació ja fa uns quants dies que s’està duent a terme. De fet, alguns treballs ja són del tot visibles en la construcció. I segons fonts comunals, el cost dels enderrocs, reconstruccions i rehabilitació, compresos els materials i el transport de tot plegat i altres elements, puja uns 90.000 euros aproximadament. Per a la resta de la intervenció, això és la mà d’obra -amb una molt important quantitat d’hores que el projecte requereix-, el projecte d’arquitecte i altres elements s’han aprofitat, en gran mesura, recursos propis del comú i també encara que també s’ha hagut de recórrer a algun suport extern. En tot cas, aquesta segona part s’ha valorat en uns 60.000 euros més.

WhatsApp Image 2021 07 08 at 22.45.47 (1)
Treballs al teulat.

Aquest segon desglòs del cost de l’actuació, però, és encara més estimatiu que el primer, i pot sofrir algunes variacions o ajustos en ser en gran part personal que ja forma part de l’administració comunal qui el du a terme. La majoria socialdemòcrata del comú escaldenc està molt engrescada amb el projecte i està convençuda que permetrà donar un impuls important en la dinamització i divulgació de la vall, que forma part del catàleg de béns declarats d’interès universal per la Unesco, en aquest cas per la seva vessant cultural.

Comentaris (5)

Trending