Uns reconeixements geològics i geotècnics a la Rabassa aixequen recels

En principi haurien de servir per construir un bassa per disposar d'aigua en cas d'un incendi forestal però es tem que serveixi per impulsar un projecte urbanístic

Comentaris

Refugi de la Roca de Pimes.
Refugi de la Roca de Pimes. Altaveu

La convocatòria per part del comú de Sant Julià de Lòria d'un concurs públic per una campanya de reconeixements geològics-geotècnics a la zona de Conangle, la Rabassa ha aixecat recels a la parròquia laurediana. En un principi, els reconeixements han de servir per acabar construint una bassa d'aigua que s'utilitzaria en cas d'un incendi forestal i tot seguint la recomanació efectuada des de bombers.

La publicació d'aquest concurs al BOPA ha aixecat certes suspicàcies perquè no s'aprofiti la campanya per fer prospeccions de cara a un projecte urbanístic. Durant el darrers anys hi ha hagut inversors interessats en construir en una zona que malgrat estar a 2.000 metres d'alçada és molt escasa en aigua malgrat que uns dels projectes era d'un balneari. Tot i que l'edicte es refereix a la zona de Conangle, la que acollia el parc d'animals de Naturland, els reconeixements es duran a terme a la banda de la Roca de Pimes on hi ha un refugi.

Ja durant la sessió de votació del pressupost 2021 de la corporació, des de l'oposició de Desperta Laurèdia es va entendre la necessitat de dotar la Rabassa d'un punt d'aigua contra incendis, però que el fet que no se'ls expliqués inicialment els feia dubtar de si hi podia haver un altre interès.

El concurs és nacional amb procediment obert i la modalitat de contractació és ordinària. El termini de lliurament de les ofertes acaba el pròxim dia 30 i l'obertura de plecs s'efectuarà el 3 d'agost. El comú de Sant Julià de Lòria va adoptar l'acord en la junta de govern que es va fer el passat 30 de juny.

refugi de pimes 1

Relacionat

El comú de Sant Julià desestima el projecte d’una bassa d’aigua a la Roca de Pimes

Comentaris (7)

Trending