Queixes dels veïns de Fontaneda pels ciclistes i motoristes que baixen en contra direcció

La carretera al coll de la Gallina és de sentit únic i és obligatori continuar en sentit Canòlich i Aixovall

Ciclistes pujant al coll de la Gallina per Fontaneda.
Ciclistes pujant al coll de la Gallina per Fontaneda. ARXIU

Veïns de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, s’han queixat per l’alt número de ciclistes i de motoristes que no fan cas de la senyalització i van del coll de la Gallina cap a la població laurediana quan la carretera és d’un sol sentit. Al coll hi ha dos senyals de contra direcció ja que s’ha de baixar per Canòlich i Aixovall.

Els veïns temen que es produeixi algun accident ja que els ciclistes i motoristes baixen a gran velocitat amb el risc de col·lidir amb un turisme que circula en el bon sentit de la marxa. La carretera és estreta i en algunes zones  hi ha revolts amb poca visibilitat i sense proteccions amb barrancs al costat.

La carretera és molt utilitzada pels ciclistes i encara que la majoria fan el recorregut respectant la senyalització, cada dia són més els que van en el sentit contrari al senyalitzat. Des de l’any 2015 el recorregut es coneix com ‘ruta Joaquím ‘Purito’ Rodríguez’. El coll de la Gallina, va ser l’escenari de l’arribada d’una etapa de la Vuelta a Espanya de l’any 2018

Els veïns de Fontaneda volen que es facin més controls a la carretera perquè creuen que el risc d’accidents es considerable tenint en compte l'augment de població en el quart lauredià.

Comentaris (12)

Trending