El PS proposa al comú d'Encamp accions per reactivar el Pas de la Casa

La formació considera que serien bones per a la població, per a la parròquia i per a la resta del país

Els consellers del PS + Independents al comú d'Encamp
Els consellers del PS + Independents al comú d'Encamp PS

PS + Independents proposa al comú d’Encamp dissenyar un conjunt d’accions per reactivar el Pas de la Casa. Des de la formació assenyalen que serien bones per a la població, per al conjunt de la parròquia encampadana i per tot el país. La formació afirma que ha pogut constatar que de nou el Pas de la Casa no es tracta com el que és: una especificitat dins del conjunt del país. "Una vegada més hem de lamentar que el Govern només el tingui en compte en campanya electoral”, ha lamentat el conseller David Rios.
 

"Pensem que no només és possible dissenyar un conjunt d’accions orientades per al Pas de la Casa, sinó que a més és necessari per al retorn progressiu a la normalitat arran de la greu crisi provocada per la Covid-19", ha explicat Rios. Recorden que el passat dia 15, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la seva compareixença davant la comissió legislativa d’Economia, va informar que el Govern no es planteja permetre l’accés de turistes al Pas de la Casa fins que no hi hagi un protocol d’obertura per al conjunt del país. El ministre va dir textualment: “No hi ha una acció específica per permetre l’arribada avançada de turistes al Pas de la Casa” .

El PS creu que tenint en compte que els clients de Pas de la Casa són majoritàriament francesos i que França té una política de mobilitat a les fronteres que pot ser diferent de la d’Espanya, volen saber si Units pel Progrés, més Demòcrates per Andorra, més Partit Liberal, més Independents comparteixen la mateixa visió que el Govern amb referència al fet que el Pas de la Casa no requereix cap acció específica per al retorn de turistes. En cas que no comparteixi la visió del Govern, els socialdemòcrates demanen quines accions ha fet la majoria per evitar que, una vegada més, no es tinguin en compte les especificitats del Pas de la Casa i s’apliquin les mateixes polítiques que a la resta del país.

Etiquetes

Comentaris

Trending