El PS denuncia la presència a Encamp de rètols que incompleixen la llei del català

Es tracta d'uns cartells que anuncien un espectacle de circ que es desenvoluparà a la parròquia durant aquestes festes

El cartell al qual al·ludeix el PS a Encamp.
El cartell al qual al·ludeix el PS a Encamp. PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) denuncia la presència a Encamp de rètols que incompleixen allò que estableix la Llei d’ordenació de l’ús del català. Els socialdemòcrates lamenten  la presència d'uns cartells que anuncien un espectacle de circ que es desenvoluparà a la parròquia durant aquestes festes.

Segons els socialdemòcrates encampadans, el Govern, els Comuns i tots els organismes públics han de ser els primers agents a donar exemple d'una sensibilitat i un activisme clars en matèria lingüística. I han alertat de l'existència de cartells publicitaris a la parròquia que no estan escrits en català. Des de PS+Independents recorden que “tant la Llei d'ordenació de l'ús del català com el reglament que la desenvolupa pel que fa als organismes públics són ben clars en aquest sentit: els cartells, rètols i altres textos publicitaris han de ser redactats en la llengua oficial, sense perjudici que puguin incloure missatges secundaris en altres llengües”, ha explicat el conseller del comú d'Encamp, David Rios.

Rios assenyala que “el foment de la nostra llengua oficial no és propi de cap partit ni de cap corrent ideològica, tothom està d'acord i així ho estableix tant la Constitució com la normativa sobre l'ús de la llengua oficial”. Des de PS + Independents defensen que la llengua és responsabilitat de tothom i que aquesta qüestió passa per damunt de consideracions polítiques i ideològiques: “Cal que ens posem tots d'acord a defensar-la conscientment i amb coherència”, ha demanat Rios.

Els rètols en qüestió són genèrics de la companyia de circ. Arreu on van probablement publiciten els mateixos rètols i canvien una petita part específica on hi apareix el lloc i la data on es du a terme l’espectacle. Aquesta part que fa referència concreta a Encamp sí que està redactada en català.

Comentaris (7)

Trending