Els propietaris de gossos pagaran 18 euros per l’extracció de mostres per l’ADN caní

Els sis comuns que impulsen el projecte encetaran la setmana vinent la campanya informativa, en la que recordaran que durant vuit mesos assumeixen el cost de les analítiques, xifra en 28,05 euros

Un gos en un pipicà d'Escaldes.
Un gos en un pipicà d'Escaldes. ARXIU

Els comuns començaran la setmana vinent la campanya informativa per recordar als propietaris dels gossos que les seves mascotes han de ser sotmeses a proves d’ADN per, posteriorment, poder identificar aquells que no netegin els excrements a la via pública. Durant els primers vuit mesos, les sis corporacions parroquials que han apostat per aquest sistema, assumiran el cost de l’analítica, tot i que l’extracció de mostra sí que l’hauran d’abonar els ciutadans: 18 euros.

Així ho ha explicat el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, que ha parlat d’una campanya informativa “gairebé nacional” per garantir que es tindrà “un cens caní ben endreçat i amb els animals identificats”. Es faran anuncis a mitjans de comunicació però també accions a xarxa i distribució de díptics. La idea és que la gran majoria de propietaris coneguin la iniciativa per avançar de forma decidida amb ella.

Per això, s’ha volgut assumir una part del cost de les proves necessàries als animals. Els comuns cobriran, durant vuit mesos, el preu de l’analítica, xifra en 28,05 euros. El que sí que haurà de pagar el propietari serà la despesa de fer l’extracció de les mostres als gossos: 18 euros.

Només un comú ha decidit, de moment, no sumar-se a la iniciativa. És el d’Escaldes. La seva cònsol major, Rosa Gili, ha explicat que, per ara, “és una fórmula que no acabem de veure perquè comporta complicacions”. Ara bé, ha indicat que “si ens equivoquem i es comprova que funciona, no descartem poder afegir-nos més endavant”. De fet, ha volgut remarcar que “la preocupació” per posar fre als incívics que no netegen el que els seus gossos embruten “és la mateixa”, però s’aposta per “conscienciar molt i reforçar els controls”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending