Els propietaris i el comú uneixen esforços per revitalitzar la plaça Major de Sant Julià

La remodelació de l'indret és una prioritat de l'actual corporació laurediana després d'anys de degradació

Comentaris

Part de la plaça Major que es remodelarà vista des del Camp de Perot.
Part de la plaça Major que es remodelarà vista des del Camp de Perot. Altaveu

Els propietaris d'una part dels terrenys de la plaça Major i el comú de Sant Julià de Lòria han unit esforços per revitalitzar la plaça Major. Pel moment, l'acció es durà a terme al costat del Camp de Perot on ara mateix hi ha un terreny sense construccions després de l'enderroc de dos edificis. L'objectiu és embellir la plaça.

El comú lauredià ja ha publicat l'edicte per a la contractació d'un tècnic que tindrà contractat en un termini de cinc setmanes i que serà l'encarregat d’acompanyar en un procés que vol ser ràpid per tirar endavant un projecte que s'arrossega des de fa molts anys. Primer va ser amb els entorns de protecció que impedien fer cap reforma en els edificis per la seva proximitat a l'església. Després, la reducció de l'entorn ja va arribar quan alguns immobles estan força malmesos i amb xarxes de protecció per la caiguda de parts de la façana. També hi ha un projecte que va impulsar l'exministre Juli Minoves d'unir la plaça de la Germandat amb la plaça Major i prolongar, d'aquesta manera, el campus de la Universitat d'Andorra (UdA).

Ara, el cònsol major, Josep Majoral assegura que "és una tasca que hem de fer entre tots". Els propietaris ja estan d'acord en col·laborar. Hi ha diverses idees com fer un accés des del Camp de Perot o la reducció de l'alçada dels immobles fins als quatre pisos. Tot es dura a terme segons la Llei de sòl i el Pla d'Urbanisme.

S'ha començat per la part del Camp de Perot, la de la dreta en sentit Andorra la Vella, perquè tres propietaris tenen un projecte d'edificació que ja ha entrat al comú. En aquest costat hi ha una casa pairal que s'està rehabilitant i l'oficina de correos espanyols.

A l'altra banda, no hi ha cap voluntat de construir. Hi ha un restaurant, una casa pairal, l'edifici que acull la Llar de Lòria i l'Àrea de Social del comú i dos edificis que estan en venda amb la possibilitat de construir una vivenda unifamiliar. Majoral vol que aquesta remodelació estigui acabada durant el present mandat amb la idea de recuperar l'essència de la plaça Major i acabar amb un vell tema.

 

Comentaris (1)

Trending