Prop de 150 ciutadans clamen a Canillo per la continuïtat del Palau de Gel

Els concentrats, molts d’ells infants i gent jove usuària de les instal·lacions, demanen que propietat i comú arribin a una entesa i recorden que perdre la instal·lació és “perdre bona part de l’atractiu de la parròquia”

Els ciutadans han fet servir les llanternes dels seus dispositius mòbils per tindre més presència
Els ciutadans han fet servir les llanternes dels seus dispositius mòbils per tindre més presència Cristian Cortés

“El Palau no es tanca.” Aquesta ha estat la consigna més repetida a les portes de la instal·lació canillenca pel centenar llarg de persones, potser un centenar i mig, que s’han concentrat aquesta tarda durant poc més de mitja hora per mostrar el seu malestar davant de la possibilitat que l’equipament acabi perdent-se per a l’ús públic. Una part important dels assistents eren infants o joves usuaris de la instal·lació i, l’altra, gent propera a la minoria comunal o mobilitzada per aquesta.

Cartells on es deixava clar que s’ha d’invertir més en el Palau de Gel i menys en altres infraestructures com poden ser les llargues tirolines de la Vall del Riu, els ponts tibetans, i fins i tot algun rètol demanant la dimissió del comú també s’han pogut observar. Els concentrats, fent servir les llanternes dels seus dispositius mòbils, s’han deixat veure tot i les mascaretes i les capes d’abric en una tarda gèlida a Canillo i els conductors que circulaven per la carretera general han fet sonar els clàxons dels cotxes per mostrar el seu suport a la concentració.

 

Alguns dels assistents reclamaven que les parts concernides, és a dir, propietat del terreny i comú, estan obligats a entendre’s per garantir la continuïtat de la instal·lació, malgrat que entenien que “el comú ha arribat massa tard; a darrera hora no era la manera”. Reconeixien, també, que "perdre el Palau de Gel és perdre part de l’atractiu de la parròquia”. En aquest sentit, Santi Garcia, ciutadà de Canillo, ha declarat que “han tingut molts i molts anys per fer una negociació com deu mana. Crec que el comú s’ha relaxat, ha fet una oferta a la baixa i han treballat amb prepotència. Avui estem aquí per demanar que el Palau no es perdi i entenem que cal fer un últim esforç”.

IMG 5070 min
Molts dels assistents eren infants o joves usuaris de la instal·lació Cristian Cortés

Entre els manifestants també es trobava l’entrenador de l’Andorra Hoquei Gel, David Vallecillo, el qual ha destacat que “El Palau de Gel és una part social de la parròquia molt important. Si perdem aquesta instal·lació, més de 100 jugadors no tindrien cap lloc per entrenar i seria una llàstima. Entre tots hem d’arribar a un enteniment, hem de fer-ho per la gent de Canillo”.

D’altra banda, la consellera comunal i excònsol de la parròquia, ara a la minoria, Dolors Cabot, ha afirmat que estava a l’acte com a ciutadana i sense cap intencionalitat política. Per a Cabot, la participació assolida a l’acte demostra que “hi ha un interès molt gran” per la continuïtat del Palau de Gel i que els veïns “no s’imaginen la parròquia” sense l’equipament. “El Palau forma part de la nostra identitat. El que demanem és que s’asseguin a la taula i arribin a un acord entre les dues parts, no podem imaginar-nos Canillo sense aquesta instal·lació”, ha conclòs.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending