Els projectes pel nou Prat Gran tenen un cost que oscil·la entre els 4 i els 10 milions d’euros

Tècnics del comú d’Encamp han analitzat les nou propostes i han variat substancialment a l’alça la inversió previstes pels professionals que les han presentat

Els terrenys de l'antic càmping Internacional on es construirà part del nou Prat Gran.
Els terrenys de l'antic càmping Internacional on es construirà part del nou Prat Gran. G. P.

El comú d’Encamp calcula que el nou Prat Gran requerirà una inversió mínima de 3,9 milions però que, en funció del projecte escollit, podria ser de gairebé 10 milions. Els tècnics de la corporació han analitzat les nou propostes presentades al concurs d’idees i han valorat el cost que podria tenir cadascuna d’elles. En tots els casos, s’ha acabat elevant la previsió inicial facilitada pels equips de professionals i, en un d’ells, el pressupost estimat arriba als 9,9 milions.

El comú encampadà ja té sobre la taula les diferents propostes que es van presentar al concurs d’idees que ha de servir per escollir com serà el nou parc, que substituirà l’espai que roman tancat des de finals de setembre. S’hi van presentar nou projectes i ara un jurat amb representació dels consellers comunals, però també de la gent gran, les empreses del poble, associacions de pares i el consell d’infants haurà de seleccionar quina és la que més agrada. Per facilitar la feina, els serveis tècnics del comú han analitzat prèviament els projectes i han fet un informe on es valoren els punts a favor i aspectes negatius de cadascú d’ells, a banda de fer una estimació del cost que tindrà la construcció.

La zona on s'ubica actualment la tirolina del Prat Gran serà la darrera on es faran obres.

Relacionat

El nou Prat Gran es construirà en fases per garantir que hi hagi sempre un parc disponible

L’estudi, al qual ha tingut accés Altaveu, ha estat elaborada conjuntament pels departaments d’Obres Públiques i Urbanisme, de Joventut i Esports i d’Infraestructures i Via Pública. El treball suposa “l’anàlisi de les ofertes rebudes i emetre les consideracions tècniques que permetran al jurat fer una valoració més acurada dels projectes”.

Amb cada projecte, els dissenyadors van presentar també una estimació del cost que podria suposar la seva construcció. En aquest cas, els pressupostos oscil·len entre els 2,9 milions de la proposta anomenada ‘Natural’ als 7,09 de la que ha rebut la denominació ‘Enparc’. Aquesta darrera és la que menys diferència presenta entre la previsió de l’equip de professionals que l’ha dissenyat i la realitzada pels tècnics del comú, que es queda en 7,4 milions.

Un jurat amb els consellers comunals però també representants de la gent gran, de les empreses del poble, del consell d’infants o de les associacions de pares, escollirà el projecte guanyador

L’anàlisi feta pels tècnics comunals, de fet, incrementa de forma notable el cost previst de la gran majoria de propostes. Així, ‘Natural’ continua essent la que menys inversió requeriria (3,7 milions) i, en canvi, la proposta ‘Un raig d’aigua’, que tindria un pressupost de 9,9 milions d’euros, seria la que més carrega suposaria per a les arques de la corporació. Una altra proposta que també veu ascendir de forma notable el seu cost és ‘Verd sobre Verd’, que salta dels 3,85 milions estimats pels seus autors als 7,45 a l’entendre dels departaments de la corporació, dels quals 900.000 euros per al viaducte que uniria les dues parcel·les del terreny, separades pel carrer de la Molina.

Els nous projectes presentats inclouen idees ben diferents. Així, en el marc de la necessària construcció d’un espai d’aparcament, hi ha que aposten per fer-lo al descobert i altres soterrat. També hi ha diferents solucions per garantir la connectivitat entre les dues parcel·les, incloent-hi, a ‘Un raig d’aigua’, la possibilitat de soterrar el vial de la Molina. Aquesta darrera aposta, de fet, per una zona aquàtica, amb una font i una bassa. En canvi, ‘Verd sobre verd’ entén que, en aquest cas, la millor solució és un viaducte per sobre el carrer.

Altres propostes, com ara ‘Abstracció i ciutat’ defensen que es pot aprofitar el futur parc per tenir una plaça on s’hi puguin acollir diferents esdeveniments. Idea similar és la que incorporen ‘El Bany de l’Ossa’ i ‘Mirador’, amb un amfiteatre.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending