Preocupació entre el funcionariat d’Escaldes perquè “no es torni al passat” amb els edictes

Expectació per la convocatòria ‘exprés’ de mobilitat interna per cobrir una plaça de tècnic informàtic que el comú defensa perquè la llei permet reduir terminis i perquè hi ha mancances al departament

Una imatge de l'accés principal al comú d'Escaldes.
Una imatge de l'accés principal al comú d'Escaldes. Toni Solanelles

Un sector del funcionariat del comú d’Escaldes està a l’expectativa de l’evolució d’una convocatòria de mobilitat interna per cobrir una plaça de tècnic informàtic. Que el termini de presentació s’hagi escurçat dels quinze dies habituals a set ha sorprès a alguns dels treballadors, que estan preocupats davant la possibilitat que “no es tornin a repetir ‘errors’ del passat” amb els edictes. El comú defensa la idoneïtat de la convocatòria i també la urgència donades les mancances que hi ha al departament.

En tot cas, caldrà veure si la plaça en qüestió es pot cobrir amb els recursos interns o si caldrà al final obrir la convocatòria al públic en general. El lloc en qüestió està ara ocupat de forma eventual. L’ocupant de dita plaça, per tant, no pot accedir al procés de mobilitat interna. Una altra cosa si finalment la convocatòria s’obre al públic en general. Fonts comunals recorden que la normativa permet escurçar els terminis i que seguint el dictat legislatiu i sempre dins els paràmetres d’aquest s’ha reduït el termini per accelerar l’ocupació de la plaça.

En aquest sentit, i “producte de l’herència rebuda”, el departament d’informàtica comunal estaria força desproveït i “s’han hagut de fer molts equilibris durant l’esclat de la pandèmia i el confinament” per poder oferir els serveis necessaris. Per això es vol proveir la plaça i amb la major celeritat possible. Per tant, segons el comú no hi ha res d’estrany, ben al contrari. Però alguns funcionaris estan al cas i a l’expectativa de com queda el procés, mirant que no sigui ‘teledirigit’.

Comentaris

Trending