Permuta de terrenys a Ordino per un millor accés a l’escola i tenir més espai pel ‘geriàtric Mortés’

Govern ja va sol·licitar permís al Consell General i aquest va aprovar poder alienar una parcel·la de 324,57 metres quadrats que pertanyia a l’herència de Casa Rossell

Plànol de la zona amb les zones 'implicades' grafiades en verd i magenta.
Plànol de la zona amb les zones 'implicades' grafiades en verd i magenta.

El comú d’Ordino i el Govern s’intercanviaran dos petits terrenys que queden entre l’escola i el centre de tecnificació esportiva (CTEO), a l’inici del coll, en el que es denomina la Plana Babot per tal que l’administració central pugui millorar l’accés al centre escolar i la corporació parroquial pugui ampliar un pelet més la parcel·la rebuda en el marc d’una cessió urbanística i que és on el cònsol major, Josep Àngel Mortés, voldria ubicar un centre residencial amb centre de dia i dues plantes soterrànies d’aparcament.

La qüestió de la permuta, gratuïta i per temps indefinit, també s’ha de tractar aquest dijous en què la sessió de consell de comú estarà molt centrada en l’eventual debat -hores d’ara encara no hi ha res del tot clar- sobre la idoneïtat de tirar endavant o no el plec de bases del que ja es comença a conèixer com a ‘geriàtric Mortés’. El conveni per la permuta l’haurien de signar, si s’aprova per part del comú, que sembla clar en aquest cas que serà que sí, l’esmentat Mortés i el ministre de Territori i Urbanisme, Raül Ferré.

Per poder per l’intercanvi, el Govern va haver de sol·licitar l’alienació del terreny, procedent de l’herència de Casa Rossell, al Consell General, que ho va aprovar. La parcel·la estatal té una superfície de 324,57 metres, segons que han explicat fonts de la majoria comunal, i està situada entre l’aparcament del CTEO i el terreny comunal percebut en cessió i que és on s’hauria de fer la residència. Mentrestant, la parcel·la que la corporació parroquial transferirà al Govern fa 393,06 metres quadrats i està situada entre l’escola i la carretera del coll d’Ordino.

En taronja, la parcel·la que es vol adjudicar per fer-hi el projecte.

Relacionat

La ‘residència Mortés’ s’hauria de construir en 30 mesos i deixar almenys 30.000 euros l’any al comú

Segons les fonts de la majoria comunal consultades, les dues institucions justificarien les cessions proposades per “poder desenvolupar les infraestructures i instal·lacions que li són pròpies, bo i tenint en compte l’interès general. Més concretament el Govern requereix l’espai a cedir pel comú per millorar l’entrada de l’escola, tal i com estava previst en la fase de concepció de l’edifici”. En efecte, l’ampliació del CTEO perjudica l’actual accés al centre escolar i, per tant, s’ha buscat una altra entrada, que es farà per on actualment és propietat comunal.

El comú d’Ordino es diu en la memòria del conveni, segons sempre les fonts esmentades, està interessat en poder tenir una finca més àmplia per a futurs projectes d’interès parroquial i general, pel que requereix que Govern li cedeixi la parcel·la que hi ha entre el terreny que ja li ha estat cedit en el marc del desenvolupament de la unitat d’actuació i l’aparcament del CTEO. Amb uns metres més d’espai, el jardí de l’eventual futur geriàtric podrà ser una mica més gran.

Comentaris

Trending