Passos de vianants elevats i rètols lumínics de velocitat per frenar els cotxes al nou vial lauredià

Mobilitat estudia poder convertir els dos carrils del túnel de la Tàpia de sentit descendent en moments puntuals però això requereix tot un seguit d’ajustaments

Un pas de vianants al nou vial lauredià.
Un pas de vianants al nou vial lauredià. Toni Solanelles

El ministeri d’Ordenament Territorial, amb el departament de Mobilitat com a abanderat, està fermament decidit a posar els mitjans necessaris per reduir la velocitat en alguns trams viaris de Sant Julià i, especialment, en el nou vial que s’ha obert des de fa uns mesos a partir del carrer Isidre Valls. Sobre la taula hi ha la possibilitat d’elevar els passos de vianants per obligar els vehicles a frenar alhora que es col·locaran molt probablement indicadors semafòrics que mostraran la velocitat a la qual va cada cotxe quan passi per la zona.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat que “posarem els mitjans” necessaris per tal que els conductors tinguin clar que malgrat la bona qualitat de la via, s’està en un tram urbà i cal ajustar la velocitat a aquesta circumstància. “No ha de ser una via de circulació ràpida”, ha indicat el titular ministerial en relació amb el nou tram de via lauredià, que té els dos sentits de circulació de baixada. En tot cas, les mesures s’han d’acabar de concretar i s’adoptaran les mesures allí on els tècnic de Mobilitat ho considerin més oportú.

Tant Torres com el cònsol lauredià, Josep Majoral, han estat qüestionats sobre la possibilitat de completar el vial tal i com fa anys s’havia plantejat. “La fase 2 del túnel de la Tàpia funcionaria molt bé, però estem en una època de restriccions pressupostàries i hem de tenir inventiva”, ha dit el ministre deixant clar que no hi ha ara per ara cap opció d’allargar el vial fins a la zona fronterera, com era l’opció inicial. Una altra cosa és estudiar la reversibilitat esporàdica d’alguns dels carrils actuals.

“El turisme malauradament ha baixat molt i ara no hi ha queixa” en relació a cues i retencions, admet el cònsol de Sant Julià

Majoral ha lamentat que per culpa del coronavirus no es pogués realitzar la prova pilot que es preveia. El mandatari lauredià ha reconegut que amb la crisi sanitària “el turisme malauradament ha baixat molt i ara no hi ha queixa” en relació a eventuals cues i retencions. El cònsol ha advocat perquè aviat es puguin recuperar els nivells d’entrades de vehicles d’altres períodes, senyal d’una evolució positiva de la pandèmia sanitària i econòmica, i llavors es pugui fer “la prova pilot de carrils reversibles abans de poder reclamar o no”.

El titular d’Ordenament ha explicat que una de les qüestions que es planteja, per exemple, és convertir els dos trams del túnel de la Tàpia en descendents en moments puntuals. És a dir, aplicar-hi en aquest indret, la reversibilitat exposada. Però això obliga a fer tot un seguit d’ajustaments que s’han d’acabar de perfilar i detallar si finalment es posen en marxa.

Comentaris (6)

Trending