Pas endavant per impulsar una urbanització de cases unifamiliars a la Gonarda

El comú de la Massana ha aprovat de forma provisional el pla, que preveu fins a 90 parcel•les, quatre de les quals es quedarà en concepte de cessió obligatòria

El comú de la Massana ha decidit presentar la denúncia.
El comú de la Massana ha decidit presentar la denúncia. EDUARD COMELLAS / COMU DE LA MASSANA

La zona de la Gonarda, a l’Aldosa de la Massana, podria albergar en el futur una urbanització amb prop d’un centenar de cases unifamiliars. El projecte està encara a les beceroles, però ja ha superat un tràmit amb l’aprovació provisional per part del comú del pla parcial que ha de permetre desenvolupar la unitat d’actuació. Quatre de les parcel·les, de fet, acabarien sent de la corporació en concepte de cessió obligatòria.

Els terrenys en qüestió ocupen una superfície total de prop de 91.000 metres quadrats. Els seus propietaris han optat per fer una reparcel·lació de la zona. I el treball els ha permès obtenir fins a 90 espais diferents, que servirien per a la construcció d’habitatges unifamiliars.

Fa unes setmanes, es va presentar la proposta al comú de la Massana. Seguint el que estipula la Llei d’urbanisme, la corporació va demanar els informes preceptius del Govern. Aquesta setmana, aquests han arribat i tots eren favorables.

Per això, en la cessió de comú celebrada ara fa uns dies, es va incloure entre els punts de l’ordre del dia l’aprovació provisional del pla parcial. El tràmit va superar sense problemes la votació i, per tant, el projecte fa un pas endavant.

Fruit del pla parcial, el comú també en sortirà beneficiat. De les noranta parcel·les, la corporació en rebrà en concepte de cessió obligatòria quatre. En total, uns 4.600 metres quadrats de terrenys que podran tenir ús públic.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending