El Palau de Gel tanca el 2021 amb unes pèrdues de 726.000 euros

El lloguer, que no està comptabilitzat en els números presentats en tractar-se d'un acord entre propietat i corporació, ascendeix a 250.000 euros

La sessió de Consell de Comú de Canillo.
La sessió de Consell de Comú de Canillo.

El Palau de Gel, el 2021, ha registrat un dèficit de 726.000 euros, tot i això, des de la corporació canillenca s'ha volgut destacar que els resultats són millors que l'any anterior a nivell de facturació i que és va en línia ascendent. La minoria, per la seva part, lamenta que no es comptabilitzin els 250.000 euros de lloguer i demana que el nou rumb es faci en conjunt amb la població i la minoria.

El Comú de Canillo ha aprovat, amb l’abstenció de la minoria, en sessió de Consell el tancament de comptes del Palau de Gel del 2021 que ha registrat unes pèrdues de 726.000 euros. De fet, com ha detallat el cònsol major, Francesc Camps, “és un 6,8% més” que l’any anterior, quan aquestes van ser de 680 mil euros.

En concret, com ha explicat al llarg de la sessió, “hi ha hagut un increment important dels ingressos, d’un 43%”, arribant als 751.109 euros de facturació, però també un increment de despeses del 22%,  fruit de la represa de l’activitat, l’increment del cost de l’energia i el retorn de la gestió de la restauració.

Tot i això, Camp ha volgut destacar la major capacitat d'autofinançament de l'equipament. "El 2020, per cada 100 euros gastats, el Palau de Gel n'era capaç d'aportar 44", mentre que, en el 2021, aquesta xifra ha augmentat fins als 52. Les dades, però encara no estan a nivell del 2019, com ha lamentat Camp.

El punt més divergent entre majoria i minoria ha estat la no inclusió del lloguer, de 250.000 euros, en els comptes. Pels consellers d'Objectiu Comú, Albert Torres i Dolors Cabot, aquesta hauria d'estar inclòs, mentre que per la majoria, com ha explicat el cònsol menor, Marc Casals, "és un acord entre la propietat i el comú i no es poden barrejar conceptes de dues societats diferents".

El còmput del lloguer i la incertesa en els plantejaments de canvis energètics, les zones esportives, no convencen a la minoria que prefereix esperar a veure l'evolució. Tot i això, Cabot ha assegurat que "cal agafar el timó" per intentar redreçar la situació.

En aquest sentit, Camp ha avançat que els comptes de l’entitat a 31 de juny d'aquest any. En aquest primer mig any comptabilitza unes pèrdues de 332.000 euros; en concret s’ha registrat 864.000 euros de despesa i 532.000 de facturació. Una darrera dada que “és un 24% superior a la del 2019, i l’autofinançament del Palau de Gel s’enfila fins al 62%”. Unes dades que per la corporació indiquen que "estem en una fase de creixement".

Des de Principi d'any s'està realitzant els projectes per dur els canvis en el Palau de Gel, indicats per l'auditoria. Una vegada estiguin finalitzats, fins a finals d'any, "es demanarà ofertes als diferents proveïdors, adjudicar-los i executar les obres". Un calendari que es veu complicat "pels subministraments, saturació del treball en la construcció", com ha indicat el cònsol major que espera poder començar "les obres de la piscina a inici del 2023 i després de setmana santa les de la pista de gel" i que l'estiu vinent estiguin ja fets.

Una vegada s'hagin fet tots aquests canvis "marcaran un abans i un després" amb "un salt qualitatiu", pel que fa a l'oferta d'activitats, la gestió i la facturació. "Estem al final d'una etapa que ha durat 35 anys", ha conclòs Camp. Precisament, aquest canvi, des de la minoria, es lamenta que no s'hagin tingut en compte les seves propostes i reclama que es faci a través d'un treball conjunt entre ciutadania, majoria i minoria.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending