El Palau de Gel perd un 43% d’ingressos per culpa del coronavirus

El comú canillenc ja ha presentat una proposta de renovació del lloguer a la propietat que, segons Camp han rebut “bé” i confien a tancar un acord abans de finals d’any

Una imatge de l'exterior del Palau de Gel.
Una imatge de l'exterior del Palau de Gel. ARXIU

Els propietaris del terreny sobre el qual s’ubica el Palau de Gel ja tenen sobre la taula una oferta per a la renovació del lloguer. Així ho ha explicat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, que s’ha mostrat optimista amb la possibilitat de tancar relativament aviat un acord que asseguri la continuïtat de la instal·lació. Un equipament que, per cert, ha vist reduïts de forma important els seus ingressos per culpa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus: un 43% entre gener i agost en comparació al 2019.

El mandatari canillenc ha desgranat aquestes dades econòmiques a demanda de la minoria d’Objectiu Comú. En tot moment ha remarcat que, lògicament, una instal·lació com el Palau de Gel ha patit de forma dura primer el tancament per aturar la pandèmia al març i, posteriorment, les restriccions forçades per les mesures de prevenció de contagi. Ara per ara, entre el confinament i les reduccions d’usuaris posterior, l’equipament està un 43% per sota dels ingressos en comparació a l’any passat.

Pel que fa a l’estiu, les dades són també negatives. Especialment, al juliol, amb una caiguda del 48%. Més suau, a l’agost. Llavors, va ser només del 26%. Camp ha apuntat que, de fet, les limitacions d’aforament el mes passat van obligar, fins i tot, a deixar usuaris sense poder accedir.

Pel que fa al futur del Palau, el comú treballa per negociar la renovació del lloguer del terreny, unes converses que, ha volgut remarcar Camp, porten en persones tant ell com el cònsol menor. Per ara, la propietat ja té una oferta sobre la taula per uns anys, però que “no està encara tancada".

El mandatari s’ha volgut mostrar optimista amb el futur del procés negociador. “Hi ha bona sintonia amb la propietat i entenem que han rebut bé l’oferta”, ha afirmat. Ara, ha indicat, “l’estan valorant”. Per això, ha indicat que “esperem que es pugui tancar tot abans del 31 de desembre”

Etiquetes

Comentaris

Trending