Pal Arinsal es marca el repte d’assolir 70.000 visitants i dos milions de facturació durant l’estiu

El domini confia que la temporada marqui el “retorn a la normalitat” i poder contribuir també a la “dinamització econòmica de la Massana i del país”

Una nuvolada a pistes.
Una nuvolada a pistes. Vallnord

Vallnord Pal Arinsal aposta perquè l’estiu del 2021 sigui el de la recuperació “de la normalitat”. Així, l’estació es mostra ambiciosa amb les objectius de cara a la campanya. S’ha marcat la fita d’assolir uns 70.000 visitants i una facturació de dos milions d’euros. El domini obrirà l’11 de juny amb novetats com nous camins de BTT i, ja de cara al juliol, un simulador d’esquí. Pel que fa al comú de la Massana, també impulsarà activitats per atreure visitants, entre les quals destaca un nou circuit per a bicicletes o patinatge a Arinsal o Escapes Rooms.

“Estem fent passos cap a la normalitat”. Així ha volgut remarcar l’encara director de Pal Arinsal, Josep Marticella, la voluntat del domini de cara a la campanya estiuenca. Es vol tornar a “situacions com les d’abans de la pandèmia” i, per això, s’han marcat un “objectiu ambiciós però clar i decidit”. Aquest suposa arribar a les 70.000 visites, el que seria la xifra habitual de les instal·lacions sense comptar la celebració de campionats o copes del món de BTT.

El comú també impulsa una sèrie d’activitats, entre les quals novetats com la realització d'Escape Rooms a l’aire lliure a la Massana i a Arinsal o un ‘pump track’ a aquesta segona població

I, a nivell econòmic, això s’hauria de traduir en una facturació que superi els dos milions d’euros. De retruc, ha recordat Marticella, servirà per “dinamitzar la parròquia i el país” després de mesos duríssims per culpa de l’emergència sanitària causada pel coronavirus. “Volem tornar a estar al top de la gent que ens vol visitar”, ha apuntat.

Per això, a banda de les activitats ja habituals en temporades anteriors, Pal Arinsal aposta per novetats com un simulador d’esquí que arribarà al juliol, noves rutes que serviran per enllaçar encara més els dos pobles massanencs o un paquet conjunt amb Caldea i Naturlàndia. L’obertura està prevista per l’11 de juny i, ja a partir del dia 19 d’aquest mateix mes, de forma diària fins a setembre.

Així, el Bike Park comptarà amb 30 circuits i cinc remuntadors mentre que el Mountain Park oferirà fins a setze activitats i cinc rutes de senderisme. Marticella ha indicat que el telecabina de la Massana romandrà obert i amb un passatge gratuït per a aquells turistes que s’allotgin a establiments de la parròquia. També s’activarà a partir d’aquest divendres el refugi del Comapedrosa.  

L’estació també treballa per enllestir un nou circuit de BTT que es vol emprar per les futures edicions de la Copa del Món. Comptarà amb 2,4 quilòmetres de longitud i 380 metres de desnivell. La intenció és estrenar-lo per la CopaCatalana que se celebrarà al setembre.

Un simulador d'esquí i noves rutes que permetran enllaçar Pal i Arinal seran les principals novetats del domini

Per la seva banda, el comú també impulsarà activitats d’estiu. Entre les novetats que ha volgut destacar Josep Maria Garrallà, conseller de Turisme, hi ha la realització d’Escape Rooms a l’aire lliure al centre de la Massana i a Arinsal. A aquesta darrera població també s’ha construït un ‘pump track’, un circuit per a BMX però també per a practicants d’skate o patinatge.

“Són activitats claus per tornar a reactivar i agafar motivació per l’estiu”, ha volgut remarcar Garrallà, que s’ha volgut mostrar “optimista” davant un “ventall d’esdeveniments per tothom, residents i turistes”. A banda de les novetats, es continuaran propostes ja habituals com les rutes per la parròquia o les sortides a cavall, així com l’aposta pel cicloturisme als ports de muntanya massanencs. El conseller també ha recordat la llista d’esdeveniments previstos al llarg d’aquests mesos, que viuran el seu tret de sortida l’11 de juny amb la Maxiavalanche.

Comentaris

Trending