Ordino preveu tenir enllestit el nou centre esportiu a finals de 2021

El comú de la parròquia també fixa com a prioritat definir un projecte per l’Hotel Casamanya durant la present legislatura

Consell de comú d'Ordino, aquesta tarda a la casa comuna
Consell de comú d'Ordino, aquesta tarda a la casa comuna

El comú d’Ordino ha aprovat aquest dijous el plec de bases per dur a terme les obres del centre esportiu de la parròquia, amb la previsió de finalitzar-les a finals de 2021. Una altra de les accions que vol realitzar l’equip comunal és donar algun tipus d’activitat a l’Hotel Casamanya, encara que de moment no hi ha cap projecte definit. A hores d’ara, la casa comuna registra un superàvit d’uns 2,7 milions d’euros, fruit dels projectes que es van cancel·lar per l’esclat de la crisi sanitària i la baixada de despeses corrents durant el primer trimestre.

Així doncs, Ordino convocarà el concurs públic per modernitzar el centre esportiu amb un gimnàs més ampli, construir un nou espai d’esbarjo -encara sense concretar- on ara hi ha la part lúdica pels més petits i reformar la plaça exterior per dotar-la d’un mirador. En aquest sentit, la consellera de Movem Ordino, Sandra tudó ha defensat que “tenim un gimnàs molt ben valorat per part de la ciutadania i hem de potenciar aquest atractiu. Hem de viure amb la nova realitat però no aturar els projectes que teníem perquè esperem i desitgem estar millor d’aquí a un any”.

El comú ha tancat el primer semestre de l'any amb un superàvit de 2,7 milions d'euros

D’altra banda, el cònsol major d’Ordino, J. Àngel Mortés ha declarat que una altra de les prioritats és donar activitat a l’Hotel Casamanya, sigui amb iniciatives públiques, privades o mixtes, encara que, ara per ara, no hi ha cap projecte definit per l’edificació. “Davant la situació anòmala que estem travessant, hem de pensar que fins al 31 de desembre de 2023 tenim temps per aprovar una iniciativa que porti un valor afegit a la parròquia”, ha destacat el cònsol.

Superàvit de 2,7 milions d’euros

La consellera de finances, Maria del Mar Coma ha informat que el comú ha tancat el primer semestre de l’any amb un superàvit de 2,7 milions d’euros, gràcies als 1,4 milions ingressats -la previsió era de 800.000 euros- i també a la cancel·lació forçada d’alguns projectes per la pandèmia de la Covid-19 i la reducció de les despeses corrents durant el primer trimestre. De fet, la casa comuna només ha liquidat uns 700.000 euros, xifra que representa entre un 1% i un 2% del pressupost.

Valoració positiva de la temporada d’estiu i optimisme de cara a la d’hivern

Mortés ha fet una valoració positiva de la temporada d’estiu als llacs de Tristaina, ja que, malgrat la poca afluència al juliol, durant l’agost van fer servir el telecabina d’Ordino 34.500, mentre que l’any passat la xifra va ser de 37.000 usuaris. Pel que fa a la temporada d’hivern, el mandatari ha avançat que s’està treballant en els protocols sanitaris pertinents per poder realitzar activitats a Ordino-Arcalís. “No serà una temporada com l’anterior, però vull ser optimista i pensar que pot ser positiva davant la situació que ens ha tocat viure”, ha conclòs.

Etiquetes

Comentaris

Trending