Ordino no podrà recuperar la subvenció donada a l’Ultra Trail

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, explica que les clàusules del contracte avalen que l’empresa no torni els diners si la suspensió és “per força major” i avança que es treballa per tenir l’any vinent una prova similar

Un corredor arriba a un cim de l'Ultra Trail entre voluntaris en una edició anterior.
Un corredor arriba a un cim de l'Ultra Trail entre voluntaris en una edició anterior.

El comú d’Ordino no podrà recuperar la subvenció acordada amb Cims Màgics, l’empresa organitzadora de l’Ultra Trail, malgrat la suspensió definitiva de la prova. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ho ha justificat al·legant les clàusules del contracte signat amb la societat que, assegura, no els deixen cap altra opció. El mandatari també ha avançat que des de la corporació es treballa per tenir una prova de característiques similars l’any vinent.

La subvenció acordada per a la celebració de l’Ultra Trail era de 51.000 euros i el comú no podrà reclamar el seu retorn, malgrat que l’organització, finalment, optés de forma unilateral per posar fi a l’esdeveniment. Ho va fer després que la ministra Verònica Canals deixés clar que si es mantenia la decisió de no tornar el 30% de la inscripció per a l’edició d’enguany, suspesa arran de la crisi del coronavirus, Andorra Turisme es plantejaria el suport a la prova donat la mala imatge pel país que podia suposar la mesura. Malgrat això, la corporació no veu possible recuperar els diners.

Un instant d'una edició anterior de l'Andorra Ultra Trail.

Relacionat

L’organització de l’Andorra Ultra Trail anuncia la desaparició de la prova

“Hi havia un contracte signat, que no té res a veure amb el que tenia Andorra Turisme”, ha indicat Mortés, tot apuntant que “en cas de força major, el comú ha de pagar igualment la subvenció”. Per tant, ha afirmat, “l’únic que podem fer és complir i respectar les clàusules que havíem signat”. El cònsol no ha volgut entrar a valorar la decisió de Cims Màgics de cancel·lar definitivament l’Ultra Trail, més enllà de deixar clar que “ens hagués agradat poder continuar”.

"La idea és que l'any vinent hi hagi una prova de característiques similars, amb Ordino com a epicentre", ha avança el mandatari

Mortés ha avançat que la voluntat és trobar una alternativa de cara a l’any vinent. “Ja treballem en una prova similar. La idea és que hi hagi una amb característiques similars i amb Ordino com a epicentre”, ha revelat.

Els dos grups a la minoria també han lamentat el destí final de l’Ultra Trail. Així, des de Movem Ordino, ha lamentat que “la gestió del cas no han anat bé per cap banda”, fet que ha provocat la pèrdua “d’una cursa que era bona per a la parròquia i per Andorra en general”. Tot i això, no ha amagat que, al seu entendre, els organitzadors han volgut fer “un xantatge emocional” i, d’aquesta forma, “no es pot treballar”.

Des de X Ordino, Enric Dolsa s’ha mostrat molt crític amb com ha acabat tot. “Veig molt negatiu que la prova desaparegui”, ha comentat, tot assegurant que “si haguéssim estat nosaltres al capdavant del comú, haguéssim fet el màxim per salvar-la”. Al seu entendre, “ha faltat diàleg”. També ha avançat un temor que té: “espero que no veiem la prova en un futur amb el nom d’una altra parròquia; vull pensar que no, però em temo que sí que passarà”.

Comentaris (1)

Trending