Les obres del primer tram del futur desviament de la Massana s’iniciaran abans de final d’any

Govern i comú estan treballant en l’elaboració del projecte, que hauria d’estar llest durant la segona quinzena de juliol i així poder adjudicar la intervenció durant el mes d’octubre

Un moment de la sessió de consell de comú de la Massana d'aquest matí.
Un moment de la sessió de consell de comú de la Massana d'aquest matí. COMÚ DE LA MASSANA

Les obres de la denominada primera fase del futur desviament de la Massana haurien de poder començar abans de final d’any. Aquestes són les previsions del comú, que conjuntament amb el Govern està treballant en l’elaboració del projecte per després poder fer el plec de bases i treure a concurs la intervenció. La qüestió s’ha posat damunt la taula en una sessió de consell de comú massanenc que ha donat llum verd per firmar diversos convenis de cessió de vialitat acordada per particulars de la parròquia.

En efecte, la corporació ha donat llum verda aquest matí a la signatura de sis convenis de cessió anticipada de vialitat que han estat acordats a tres bandes. Això és, entre l’administració central, la comunal i cadascun dels privats implicats (en alguna ocasió persones jurídiques) que són fins ara els titulars dels terrenys per on passarà en part la futura desviació. La cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha destacat “la bona predisposició” dels particulars, que “han col·laborat” amb l’administració per un projecte “que s’ha entès bé”.

La corporació dona llum verda a sis convenis de cessió anticipada de vialitat i assegura que no hi ha dificultats perquè es pugui fer el mateix pas amb la resta de privats que resta per signat les entregues de terreny

La immensa majoria dels privats que han de cedir espais per poder fer realitat la desviació ja han acordat la cessió anticipada. I els que falten també ho haurien de fer en breu, perquè, tal i com han deixat entreveure tant Molné com la cònsol menor, Eva Sansa, no hi ha grans inconvenients. Potser el procés serà una mica més lent amb el quart de Sispony per una qüestió de procediment, però no pas perquè hagin de sorgir problemes malgrat les tibantors que hi ha en la institució per altres qüestions també de caràcter patrimonial i urbanístic.

Demanades les cònsols per l’Altaveu sobre els terminis d’execució del futur vial que hauria de descongestionar de trànsit el centre de la Massana, Sansa ha explicat que s’està treballant en el projecte de la primera fase del desviament, que hauria d’estar llest a mitjan juliol. Aquest primer tram del desviament, segons que ha explicat la cònsol menor, l’ha de pagar en part el comú i en part el Govern, atès que està plasmat tant al POUP massanenc com al pla d’infraestructures viàries estatal.

La totalitat del tram, d’aquesta primera fase de la desviació, va a parar a una rotonda on es podrà connectar el vial nou amb la zona de la Cabanota, tot passant pel costat del llac del Teixidó. Les obres es licitaran, entre agost i setembre, conjuntament entre les dues administracions i si no hi ha ensurts -com per exemple ofertes fora de lloc i altres circumstàncies que obliguin a deixar desert el concurs-, els treballs s’haurien d’adjudicar, més o menys, durant el proper mes d’octubre, amb la qual cosa durant la propera tardor i, en tot cas, abans de final d’any s’haurien de poder iniciar les obres.

L’ASCENSOR

També a la zona del Serrat de la Cabanota, i en el marc d’una urbanització que s’hi farà, a tocar de les dependències de la immobiliària Cisa, s’hi construirà un enllaç a través d’escales i d’ascensor que unirà el futur desviament amb l’avinguda Sant Antoni. Just aquest dijous s’ha aprovat un crèdit extraordinari per un import de 839.298,25 euros per fer front a la ‘compensació’ de la construcció d’aquest nus de connexió.

Es connectarà el futur vial i l’avinguda de Sant Antoni a través d’unes escales i un elevador que es construiran en el marc d’una urbanització privada que es farà a la zona del Serrat de la Cabanota

Segons els peritatges que s’han dut a terme, els 445 metres quadrats que cediran el terreny per tal que es pugui fer la connexió pública -dins del complex urbanístic- estan valorats, en xifres rodones, en 555.000 euros. El total del projecte de comunicació, que inclou des de l’ascensor als equipaments de videovigilància, ascendeix a més d’1.300.000 euros. Els 839.298,25 euros són els diners de la diferència entre un muntant i l’altre que ha de posar el comú.

Com ha explicat la cònsol major, d’aquí a què el nus de connexió del futur vial, avui encara camí ral, i l’avinguda Sant Antoni per tal d’haver d’evitar voltes innecessàries als veïns, encara passaran anys. Fins que no estigui completament acabada la urbanització immobiliària i no es faci la cessió de l’obra que s’emmarca en el global del projecte urbanístic de caràcter inicialment privat.

Comentaris (7)

Trending