El nou pàrquing i la creació d’una zona blava reordenen l’estacionament a Ransol

El comú ha invertit 3,8 milions d’euros en l’edifici, inaugurat aquest diumenge, i prepara una altra inversió per crear un aparcament horitzontal d’entre 30 i 40 places a Prats

Camp fent el discurs durant l'acte d'inauguració.
Camp fent el discurs durant l'acte d'inauguració.

Ransol ja té el desitjat aparcament. La instal·lació, que ha de servir per solucionar els problemes d’estacionament al poble, especialment durant les èpoques d’alta afluència turística, ha estat inaugurat aquest diumenge. El projecte, que ha costat 3,8 milions d’euros, es complementa amb la creació d’una zona blava que permetrà “reordenar” tota la vila. A banda, el comú canillenc també impulsa un altre pàrquing, en aquest cas a Prats.

Veïns i responsables comunals han celebrat l’obertura de la instal·lació, iniciada l’any 2018 per l’anterior consolat i culminada ara. Són tres plantes i una coberta que permeten 200 places d’estacionament per a turismes, a banda de sis per a autocars i camions, sis per a usuaris amb diversitat funcional i tres per a la recàrrega de vehicles elèctrics. En total, més de 6.700 metres quadrats de superfície.

Ha costat 3,8 milions i disposa de 200 places per a cotxes, sis per a autocars o camions, sis per a persones amb mobilitat reduïda i tres de recàrrega de vehicles elèctrics

En la seva edificació han participat fins a quatre empreses: una d’enginyeria i tres constructores, que es van fer càrrec de les dues fases dels treballs. En total, ha suposat per al comú un cost de 3,8 milions d’euros que, ha remarcat el cònsol major canillenc, Francesc Camp són una bona inversió. “La parròquia, en dues dècades, ha crescut molt en molts àmbits: economia, població, turistes... I això comporta que hem de dotar a cada poble dels serveis necessaris”, ha indicat.

I, en el cas de Ransol, això suposa aquest aparcament que “era una demanda tant dels veïns com dels empresaris”. I és que “a l’hivern hi havia molts problemes per aparcar en segons quins moments i ara donem la resposta que calia”. Pel que fa a les tarifes, s’aplicaran les de la resta d’instal·lacions de la parròquia. “Tenim un ampli ventall d’abonaments, a banda de la gratuïtat per als qui tinguin el forfet de dia de l’estació”, ha comentat.

L’acte d’inauguració, no es pot negar, ha estat d’allò més tradicional. Primer, una missa, de fet la de la festa major de Ransol, que ha tingut com a escenari la coberta de l’edifici. Després, discurs de Camp, tallada de cinta i descoberta de la placa que recorda la jornada. Durant la seva al·locució, el cònsol ha avançat la voluntat de treballar per solucionar els problemes d’aparcament d’un altre poble de la parròquia: Prats.

Allà ja s’ha avançat amb el projecte d’un aparcament horitzontal que es vol tenir enllestit a finals d’any. És, també, una reclamació dels veïns. La instal·lació oferirà entre 30 i 40 places d’estacionament.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending