El nou parc infantil del Pas serà més ambició i estarà a terra andorrana

El comú d’Encamp incrementa la partida destinada al projecte de 170.000 a 250.000 euros i canvia la ubicació del terreny inicialment previst al terme municipal de Porta al costat de l’antiga duana

La zona de l'antiga duana on es construirà el futur parc infantil.
La zona de l'antiga duana on es construirà el futur parc infantil. Comu d'Encamp

El futur nou parc infantil del Pas de la Casa serà més ambiciós del que inicialment es preveia i, a més, finalment estarà cent per cent en terreny andorrà. Així, l’espai lúdic es construirà a la zona de l’antiga duana i no pas a una parcel·la que, administrativament, és França. A banda, els grups al comú d’Encamp han acordat incrementar la inversió fins a 250.000 euros.

Així s’ha explicat durant el ple de la corporació, on s’ha fet públic el pacte assolit durant el treball en comissió del projecte. En un principi, la idea era fer el parc a un terreny que cedia, via conveni, l’ajuntament de Porta. Finalment, s’ha optat per canviar la ubicació i construir-lo a dins d’Andorra. Concretament, on es trobava les antigues dependències duaneres i al costat de l’oficina de Turisme.

A banda, la inversió serà més elevada. En un primer moment, l’estimació del cost del projecte ascendia a 170.000 euros. Els consellers tant de majoria com de minoria han pactat incrementar aquest import fins a 250.000. D’aquesta forma, es podran crear més instal·lacions per a nens. Entre elles, un castell similar al que ja existeix a Encamp, en el petit parc ubicat al costat del pont sobre el Valira que hi ha al costat del Complex Esportiu i Sociocultural.

El comú ha aprovat, doncs, la licitació dels treballs que es confia puguin estar enllestits de cara a l’estiu. A banda dels jocs infantils, també es complementarà amb un skate park  i pistes de petanca.

En l’àmbit de les inversions, la sessió ha servit també per aprovar l’adjudicació d’altres obres que s’han de fer a la parròquia. Així, es destinaran 400.000 euros a la reforma de voravies als carrers del Pedral i del Mirador, a Encamp, i al del Maià, al Pas. També s’han contractat obres de millora a la piscina del Complex Esportiu. En concret, els treballs d’impermeabilització de la instal·lació per un import de 382.565 euros. Està previst que es realitzin a principis de juliol. 

Comentaris (2)

Trending