Movem Ordino lamenta la falta de planificació i creu que el debat es podia ajornar fins al setembre

La consellera Pàmies afirma que “aquest moviment d’última hora” sobre el ‘geriàtric Mortés’ “no l’acabem d’entendre” i critica que “hagin hagut d’anar a veure el cap de Govern”

Bàrbara Pàmies durant les valoracions als mitjans de comunicació.
Bàrbara Pàmies durant les valoracions als mitjans de comunicació. Toni Solanelles

Movem Ordino ja té decidit la seva posició en relació al debat sobre el projecte de residència per a gent gran a la Plana de Babot però no la revelaran fins divendres que ve. Ara bé, la formació a la minoria comunal ordinenca sí té clar que hi ha “una manca de planificació” que cal lamentar perquè davant d’un projecte tan important i després de tant parlar-ne semblava que tot plegat havia d’estar “pensat, plantejat i decidit”. Així ho ha indicat la consellera de la plataforma vinculada al Partit Socialdemòcrata (PS), Bàrbara Pàmies.

La representant de la formació parroquial ha deixat clar que “no ens satisfà que hagin hagut d’anar a veure el cap” de Govern a darrera hora i ha explicat que d’haver estat convidats, “evidentment que hauríem anat a escoltar”. També ha criticat les presses en voler aprovar el plec de bases a corre-cuita la setmana que ve. “No ve d’aquí. Es podria treballar bé i deixar-ho per al setembre, sembla que vulguin provocar l’absència d’algun conseller”, ha indicat Pàmies en referència a Enric Dolsa i tot deixant clar que ella sí que serà al plenari.

La consellera ha deixat clar que el fet d’haver posposat el debat de la qüestió del centre geriàtric i el fet d’incloure-hi algunes clàusules noves que haurien de fer acontentar alguns dels integrants de la majoria d’ACO, “no canviarà la nostra decisió”, que no ha volgut, però, anticipar. Pàmies ha mostrat els seus dubtes sobre el fet que el plec de condicions reculli prou bé les responsabilitats que hauria d’assumir l’adjudicatària en el cas que abandoni el servei a mitja concessió, fet que ha assegurat el cònsol que sí que està ben explicitat.

Finalment, Bàrbara Pàmies també ha exposat que si ara resulta que el Govern s’implica en facilitar una solució a un tema que tenia el cònsol encallat, si veu la necessitat, que hi és, de fer una nova residència, perquè no assumeix el propi executiu el projecte. “El Govern té molts terrenys aquí a Ordino. Si hagués volgut fer aquesta residència no caldria que fes ús d’un terreny parroquial”, que es podria destinar a una altra utilitat, ha indicat.

Comentaris

Trending