La Mostra Gastronòmica celebra el 30è aniversari amb èxit

Amb totes les entrades venudes i molt públic fidel, l’esdeveniment ha complert les expectatives i ha tingut com a protagonista a l’Hotel Coma, que ha rebut diversos reconeixements

Un dels estands de la Mostra Gastronòmica.
Un dels estands de la Mostra Gastronòmica.

La Mostra Gastronòmica és una cita més que consolidada. No únicament a l’agenda de la població, que acudeix fidelment cada any per degustar nous plats, sinó també dels restauradors del país. Molts d’ells fa trenta anys que hi són present, com l’Hotel Coma, que ha rebut diverses distincions, entre elles el plat més original. D’aquesta manera, des del comú d’Ordino es vol posar en valor la cuina del país i s’espera continuar fent-ho molt temps més.

L’èxit de l’aniversari de la Mostra Gastronòmica és més que evident. Les entrades han estat venudes al complet des de molts dies abans. Els restauradors han rebut reconeixement per ser-hi des del primer dia. Alguns des de fa 29, o 25 anys. Demostrant que és una cita important per al món gastronòmic. A més, un altre cop s’ha comptat amb els alumnes del Lycée Comte de Foix per fer el servei, de forma que els joves tenen un primer contacte amb l’ambient laboral.

La valoració que s’ha fet per part del comú, segons el cònsol major, Josep Àngel Mortés, és més que positiva. “El més important és que hàgim aconseguit durant 30 anys seguits, a excepció dels de pandèmia, omplir el recinte amb gent del país”, ha assenyalat. Moltes de les persones han sigut fidels des del primer moment, “m’he trobat amb gent que porta els 30 anys venint, per tant, és un èxit rotund i total”.

Alguns dels restaurants, com ja s’ha explicat, han estat també des de la primera edició. Aquest any, com a excepció, se’ls ha donat un reconeixement a alguns d’ells. “Això vol dir que se senten confortables i que els tractem bé aquí a Ordino”, ha assenyalat Mortés. Entre els diferents establiments ha destacat l’Hotel Coma, ja que Josep Maria Riba ha rebut distinció pels seus dos restaurants per haver estat des del primer moment. A més, també ha guanyat el premi al plat més original pel seu pa bao de plàncton amb foie-gras d’algues i garoina. L’altre premi ha estat per a l’Hostal Palanques, en aquesta ocasió per la tradició al seu parmentier de xai i patata violeta.

Mortés ha assegurat que la situació gastronòmica de la parròquia és positiva i que arriba a atreure molts turistes per a acudir a alguns dels establiments que hi ha. “Aquí ha vingut molta gent del país que repeteix cada any, i després ells també un cap de setmana o un dinar de família vénen als nostres restaurants”, ha assenyalat el cònsol.

IMG 6650
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending