Molné es mostra optimista amb les opcions de Beixalís o Caubella per albergar l’heliport

La cònsol major destaca que totes dues ubicacions, ara en estudi, compleixin el requisit clau d’estar lluny de zones habitades i indica que és una situació que no canviarà en el futur

La zona de la Caubella és una de les possibles ubicacions de l'heliport.
La zona de la Caubella és una de les possibles ubicacions de l'heliport.

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, es mostra optimista amb la possibilitat que, sigui a Beixalís sigui a la Caubella, l’heliport nacional hagi trobat, per fi, la seva ubicació. La mandatària deixa clar que, des del comú, només es validarà la infraestructura sempre que s’asseguri que no suposarà cap molèstia per zones habitades. Aquesta condició, entén, es compleix amb les dues opcions ara en anàlisi.

“El que hem demanat és que no afecti cap conjunt residencial ni estigui a prop de cap urbanització i pugui perjudicar a la població”, ha apuntat Molné, tot recordant que aquestes circumstàncies “són les que ha acabat provocant que no es pugui fer cap dels projectes anteriors”. I, a l’entendre de la mandatària massanenca, aquesta condició sine quan non es compleix en tot els dos terrenys que s’han ofert “com a mostra de la nostra predisposició a col·laborar”.

Per ara, s’estan fent els estudis i es preveu que “al setembre o a l’octubre ja els hauríem de tenir per començar a avançar en un sentit o un altre”. Molné, però, es mostra relativament optimista. “La diferència amb llocs anteriors; un punt positiu que tenen tots dos indrets és que són terrenys que no estan propers a cap zona residencial on visqui gent”, comenta, tot indicant que, a més, es tracta d’una situació que no canviarà pas en el futur, ja que “a la Caubella tot és comunal i les zones no són edificables i, a Beixalís, igual”.

Per a Molné, ara toca descartar una de les condicions inicials que tenien les anteriors ubicacions. “Si ha d’estar una mica lluny del nucli central, és un sacrifici que s’haurà de fer”, apunta, tot remarcant que “un heliport és molt necessari”. A banda, entén que si la infraestructura s’acaba fent a la parròquia, també suposarà una millora per als ciutadans del poble. Així, recorda que “ja en tenim un al centre i l’allunyaríem, a la vegada que ens assegurem tenir una insta·lació necessària”.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending