Mobilització a Encamp perquè l’entorn de les Pardines continuï com fins ara

Ciutadans de la parròquia recullen signatures electròniques per mirar que s’aturi el projecte que pretén dinamitzar turísticament i comercialment la zona encampadana del llac d’Engolasters

La mobilització s'articula a través del portal change.org.
La mobilització s'articula a través del portal change.org. ARXIU

“Les Pardines són un lloc de relax, de passeig, de calma, per anar a córrer, per descansar del soroll, per estar a la natura... no li calen grans projectes per ser atractiu, ja ho és per si mateixa.” A partir d’aquesta reflexió, un grup de ciutadans d’Encamp ha posat en marxa a través de les xarxes socials una recollida de signatures per mirar de frenar el projecte que impulsa el comú amb la intenció de dinamitzar turísticament i comercialment la zona encampadana del llac d’Engolasters, que inclou també la zona de Pardines.

Els promotors de la iniciativa, que es vehicula a través de la plataforma especialitzada en la matèria change.org consideren que si hi ha un increment, “tant del natiu com del turistes per veure la muntanya, per dinar al restaurant, o també per les activitats culturals integrades en la natura” que planteja el projecte escollit pel comú d’Encamp, l’encant actual de la zona es perdrà. D’aquí que es reclami la seva aturada.

Entrega de premis a Encamp.

Relacionat

Una torre mirador i càpsules de pedals, algunes de les propostes per a Engolasters i les Pardines

De moment, la mobilització es troba en un estadi molt incipient. A més, en trobar-se al bell de l’època de vacances per excel·lència caldrà veure la repercussió que la iniciativa pugui acabar tenint. En tot cas, la voluntat de dinamitzar les Pardines i l’entorn d’Engolasters té el suport, d’una manera o altra, de les cinc formacions (DA, Liberals, escindits, PS i Agrupament Encampadà) que d’una manera o altra estan representants a la corporació encampadana.

Fa un mes i mig que el comú va fer públic que el guanyador del concurs d’idees per muntar a la zona esmentada era el projecte denominat Encamp Ecoparc. La proposta en qüestió, fruit de l’aportació de tres empreses diferents que s’han unit en una UTE, preveu reclams a la zona que va de les Pardines fins a Engolasters, com ara una torre mirador de fusta accessible a tots els públics, una passarel·la de vidre que voregi el túnel, una tirolina, jocs d’aigua a la part encampadana del llac i la construcció de cabanes sobre els arbres a la carbonera. La iniciativa podria arribar a tenir un cost de 10,5 milions d’euros.

Comentaris (17)

Trending