La minoria lamenta no haver conegut l’errada que ha suposat augmentar el cost dels Serradells

La cònsol major, malgrat aquest petit inconvenient, s’ha mostrat molt satisfeta de com s’ha procedit per a la reconstrucció de les instal·lacions i dels acords als quals es va arribar amb les empreses

Moment de votació on la minoria s'ha abstingut.
Moment de votació on la minoria s'ha abstingut. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

Aquest dijous s’ha aprovat durant la sessió de consell de comú l’ampliació de contracte amb l’empresa Locub SA per la reconstrucció del Centre Esportiu dels Serradells. Tal com va avançar l’Altaveu, el cost que s’haurà d’assumir serà de 722.000 euros. Aquesta quantia, però, ha estat una sorpresa per als consellers de la minoria, que han lamentat no haver conegut abans l’errada que ha portat a aquest augment. Per la seva banda, la cònsol major, Conxita Marsol, s’ha mostrat satisfeta amb el procediment i amb els acords als quals es va arribar amb les empreses.

Una errada, sense entrar al detall si ha estat humana o de qui, ha suposat que s’hagi d’ampliar el contracte amb Locub SA per la reconstrucció dels Serradells i que això suposi una despesa de 722.000 euros. Així s’ha aprovat aquest dijous a la sessió de consell per a sorpresa dels consellers del PS + Independents, que han assegurat que desconeixien aquests fets. Dolors Carmona, en declaracions posteriors, ha assegurat que “la comunicació la considerem important, així com la transparència i la deferència als consellers de la minoria”.

El que ha assenyalat Carmona ha estat que ells, com a consellers comunals, han estat sempre “molt a sobre” d’aquest projecte i “pendent de si realment s’ajustava als pressupostos”. Per tant, aquesta partida de 722.000 euros els ha sorprès, “ens queixem que no se’ns hagi informat si això ja es va detectar des del principi de la reconstrucció dels Serradells”. A més, ha destacat que en cap moment s’haguessin mostrat en contra de fer els treballs que suposa aquesta partida, “són obres importants i de millora”.

La renovada piscina dels Serradells.

Relacionat

Sobrecost de 722.000 euros en les obres dels Serradells

El debat, a més, ha passat també fins al tecnicisme, si es tracta d’un sobrecost o no. D’una part, Carmona assegura que sí, “això és ineludible”. Marsol, però, no ha estat d’acord, “l’import s’havia previst, però no es va adjudicar pel conveni que es va signar amb Progec”. Per tant, els diners seran per a Locub SA, que ha estat qui s’ha encarregat dels treballs que corresponien al lot que, en el seu moment, no es va destinar a cap empresa.

Amb tot i això, Marsol ha assegurat que “hem d’estar contents, que els Serradells els tenim funcionant amb plena normalitat”. Malgrat aquesta errada, que no s’ha acabat de concretar qui ha estat el responsable, la cònsol ha volgut destacar la feina que es va fer en el seu moment per arribar a un acord amb Progec i no haver d’anar a la Batllia. “Si això hagués passat encara no haguérem pogut començar les obres, i hem aconseguit avançar-nos, poder tenir la indemnització i tenir les instal·lacions en marxa”, ha afirmat Marsol.

Comentaris (4)

Trending