La minoria d’Andorra la Vella qüestiona contractacions directes successives a la mateixa empresa

El comú aprova el nou marc regulador del Conservatori de Música i Miquel Canturri proposa “fer un pas més” creant un patronat amb el Govern i que l’equipament tingui caràcter nacional

David Astrié saluda a Xavier Surana.
David Astrié saluda a Xavier Surana. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

La minoria comunal de Demòcrates d’Andorra la Vella ha qüestionat “l’ús reiterat de la contractació directa” per part de la majoria, i concretament les successives contractacions de la mateixa empresa, B21 Consulting, així com a títol individual del seu propietari. David Astrié ha apuntat que són contractacions “en intervals molt curts de temps, inferiors a vuit mesos, i sense una justificació que ho avali”, per la qual cosa han explicat que malgrat que no es contravé la llei, des del seu punt de vista “no és del tot ètica” i caldria utilitzar la fórmula del concurs públic. D’altra banda, Miquel Canturri ha proposat “fer un pas més” amb el Conservatori de Música i que esdevingui nacional.

“Tot i que pot semblar ajustat a la llei, es podria estar incorrent en una vulneració de l’esperit de la pròpia llei”, ha exposat Astrié, assenyalant que no s’haurien de “fragmentar artificialment” serveis per evitar el concurs públic. “És una forma de fer que no compartim, ens agrada molt més la transparència i més en àmbits com la comunicació i l’oficina de projectes”, ha exposat posteriorment en declaracions a la premsa, remarcant que “segurament hi ha molta més gent a Andorra que és capaç de donar aquest servei”. Per a ells, ha conclòs, “no és ètic”.

Des de la majoria, el cònsol ha assegurat que en la primera contractació, vinculada a la necessitat de fer una anàlisi de la comunicació, es va fer una demanda de preus i per tant, “no és una contractació directa”. En el segon cas, quan el cap de comunicació i de gabinet va agafar la baixa, es va optar per demanar a algú que “hi havia treballat colze a colze” per cobrir la necessitat. Finalment, el titular de la consultoria es va tornar a contractar per liderar l’oficina de projectes, un espai de nova creació que ha de servir per impulsar aquells projectes que podien estar encallats. A més, ha remarcat que les contractacions van comptar sempre amb el vist i plau de l’interventor.

En el cas de l’oficina de projectes, a més, ha deixat clar que el contracte és per sis mesos i per tant, un cop acabi s’analitzarà si l’oficina ha de continuar o no i si cal fer un concurs.

CONSERVATORI

Un altre dels punts aprovats durant el ple ha estat l’aprovació del marc regulador del Conservatori de Música d’Andorra la Vella, que actualitza el règim intern i l’estructura organitzativa en consonància amb la normativa nacional. Els consellers de la minoria també hi han donat suport, però el Miquel Canturri ha demanat “un pas més” i que el comú sigui “ambiciós” perquè el Conservatori sigui nacional. Això permetria expedir títols superiors i evitaria que els alumnes del país “hagin d’anar a fora”, tal com passa ara.

De fet, Canturri ha apuntat que actualment ja hi ha alumnes d’arreu del país i per aquest motiu ha exposat que la fórmula que consideren adient és la creació d’un patronat on el comú tingués majoria, però que també hi participés el Govern i altres actors privats, i que pogués intervenir tant en l’àmbit “formatiu com retributiu”.

Igualment, el conseller de Demòcrates considera que l’espai del Conservatori a la Llacuna ha quedat petit i ha reivindicat buscar-li una nova ubicació. La seva proposta: compartir espai amb el Museu Nacional en la parcel·la de davant del Govern.

Des de la majoria han reconegut que comparteixen la visió de futur del Conservatori, però la cònsol menor i responsable de Cultura, Olalla Losada, ha situat la fita “a llarg termini” ja que considera prioritari “consolidar la feina feta”.

Comentaris (5)

Trending