Més de 280.000 euros per a les obres de Bixessarri

El Consell de Ministres també ha adjudicat la construcció de la nova rotonda a l’alçada de la Borda Sabaté, anomenada de la Juberrussa, així com els treballs de control de qualitat

Efectes de la riuada de fa unes setmanes a Bixessarri.
Efectes de la riuada de fa unes setmanes a Bixessarri.

El Consell de Ministres ha aprovat avui diverses obres que afectaran la parròquia de Sant Julià de Lòria. La primera d’elles serà la de millora de la calçada a Bixessarri, malmesa després de dos episodis de pluja aquest estiu i que es portarà endavant per un import de 286.000 euros. D’altra banda, també s’han licitat els treballs per a la construcció de la conflictiva rotonda de la Borda Sabaté, que s’anomena de la Juberrussa.

Govern estimava, en un principi, destinar fins a 250.000 euros per a l’actuació força necessària a Bixessarri. Finalment, el pressupost serà una mica superior, però entra dintre del marge que va proposar el ministre d’Ordenament Territorial, Víctor Filloy, a la reunió que es va tenir amb el poble a finals de juliol. Així mateix, també s’ha ampliat el termini en què s’havien de portar a terme aquests treballs, ja que s’havien plantejat que fos de màxim deu setmanes, i avui s’ha comunicat que es farà en dotze. Tot i això, s’han respectat bastant les intencions que es van explicar el mes passat.

Aquestes obres corresponen a una primera fase, que es basarà en tres punts que, en el moment de la pluja intensa i del desbordament del torrent d’Aixàs i dels Nyerros, van ser altament conflictius. Així, l’empresa Locub S.A, que ha sigut l’adjudicatària, farà treballs d’estabilització de la plataforma de la calçada de la CG6 a la borda de l’Arena, en dos trams diferents bastant afectats. L’altra intervenció força necessària és la millora de la captació de l’obra de drenatge transversal al torrent dels Nyerros. L’última actuació d’aquesta fase serà la construcció d’una nova obra de drenatge de més capacitat a l’encreuament amb el riu d’Aixàs.

D’altra banda, Govern també ha licitat les obres de construcció del nou enllaç a la CG1 a Sant Julià de Lòria, anomenat la rotonda de la Juberrussa. Ho ha fet per un import de 2,3 milions d’euros i s’haurà de fer en un termini màxim de 15 mesos. A més, també s’han adjudicat els treballs de control de qualitat per un import de 33.914 euros i també per 15 mesos.

Aquesta rotonda, que ha creat bastant conflicte des que es va anunciar la seva construcció, se situarà al punt quilomètric 9,380 de la CG1, una mica més avall de l’antic Punt de Trobada. Segons ha indicat Govern, tindrà un radi exterior de 23 metres i el seu objectiu és facilitar els girs dels vehicles a la carretera general. Per fer aquest punt rodó, s’ha valorat l’activitat comercial que existeix a la zona, i s’entén que aquesta obra suposarà un estalvi en el quilometratge dels autobusos, que ja no hauran de baixar més per poder donar la volta. Així mateix, s’espera que s’escurcen les cues de sortida al país que es generen en aquest tram.

Comentaris (1)

Trending