La Massana vol analitzar quin impacte econòmic tindria el telefèric del Carroi a la parròquia

El comú destina 15.500 euros a un estudi que vol saber quines conseqüències tindria pel teixit comercial i empresarial que el giny es prolongués en una segona fase fins a la Caubella

El pic del Carroi.
El pic del Carroi.

El comú de la Massana vol analitzar quin impacte podria tenir a la parròquia la culminació del projecte del telefèric del Carroi i, en especial, la seva continuació fins a la Caubella, a Pal. Per això, ha encarregat un estudi que, s’entén, ha de servir per acabar de definir la postura de la corporació. El treball es farà malgrat que, per ara, el concurs per adjudicar la concessió del giny ha quedat desert, ja que cap empresa s’hi va presentar.

Si el comú d’Andorra la Vella tenia clar que el telefèric és una bona aposta, el de la Massana sempre ha admès que pot ser interessant, però no ha amagat que hi ha certs recels per les conseqüències que pugui tenir a la parròquia. Principalment, hi ha el temor que molts turistes prefereixin quedar-se a la capital i pujar a pistes via el giny i, d’aquesta forma, no arribarien als pobles. Aquest risc seria un dels punts que es vol analitzar amb l’estudi ara encarregat.

El treball s’ha encarregat a l’empresa Cushman & Wakefield. El comú hi destinarà un total de 15.500 euros. S’espera que, en els pròxims mesos, es pugui tenir l’informe per valorar quina ha de ser la postura amb relació a la possible continuació del giny fins a la Caubella.

Això, és clar, sempre que s’acabi desbloquejant el projecte que, cal recordar, ara ha topat un obstacle important. El concurs llançat conjuntament per Andorra la Vella i la Massana ha quedat desert, ja que cap empresa s’ha postulat per construir i gestionar el telefèric, ja que consideren fora de lloc algunes de les condicions previstes al plec de bases.

Comentaris (4)

Trending