La Massana destina més de quatre milions d'euros a un pla d’actuació mediambiental

La cònsol major, Olga Molnè, recorda que és una proposta que figurava en el programa electoral que s'ha fet realitat

Comentaris

La sessió de comú s'ha fet aquest dilluns.
La sessió de comú s'ha fet aquest dilluns. Altaveu

La sessió de consell del comú de la Massana d'aquest dilluns ha aprovat destinar més de quatre milions d'euros a un programa d'actuació mediambiental. Aquesta era una de les propostes que figuraven en el programa electoral de Ciutadans Compromesos i que, com ha dit la cònsol major, Olga Molné s'ha convertit en una realitat.

D'aquesta manera es calcularà la petjada de carboni i es realitzarà un pla de reducció i compensacio de CO2. S'ha anunciat que es restaurarà el llosat de l'edifici comunal per millorar els paràmetres de sosteniblitat, i es durà a terme una intervenció al carrer Costes de Teixido, limitant la circulació i introduint vegetació per elevar la qualitat de l'aire mitjançant l’absorció de gasos contaminants.

En aquest mateix àmbit, hi haurà una actuació integral a la carretera secundària 320, des del camí del Pou de Sispony fins a l’entrada de la Massana: limitant la velocitat de circulació, construint voreres i introduint vegetació per millorar la qualitat de l’aire. El comú també s'ha marcat l'objectiu de potenciar l'energia verda. Així i amb l'objectiu 2022, una tercera part el consum d’electricitat a l’estació de Vallnord Pal Arinsal provindrà d’energies renovables. També es vol facilitar i fomentar el desenvolupament de centrals hidroelèctriques, i instal·lar més eco-comptadors al Parc Natural del Comapedrosa, per controlar la càrrega real de visitants a l’espai protegit.

Totes les accions segueixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU. S'ha decidit descontaminar el sòl del camp de tir del Pla de Borràs, retirant el plom acumulat, i es col·laborarà amb Govern per minimitzar l'impacte de les actuacions que afectin els boscos de la ribera dels rius, ja que és un ecosistema molt sensible. Finalment, s'establirà un sistema d’enjardinament més sostenible, limitant la flor de temporada i apostant per les plantes autòctones i en especial la planta vivaç, de caràcter perenne i de llarga floració. Al mateix temps, es reduiran els fitosanitaris químics en els treballs de jardineria.

D'altra banda, el comú ha aprovat la signatura de diversos convenis de cessió anticipada, en concepte de vialitat de terrenys a Terra Mora i a les Canadilles de Casa Fonta. Això permetrà ampliar la carretera secundària 321.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending