Mas confia poder “fer les paus” amb el Funicamp aquest any

La cònsol encampadana recorda que el giny es va acabar de pagar el 2019 i, per tant, la principal part de càrrega financera ja ha desaparegut

Una imatge del Funicamp en funcionament.
Una imatge del Funicamp en funcionament.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, confia que en poc temps el Funicamp deixi de ser una càrrega financera pel comú. Això serà possible un cop l’any passat es va acabar de pagar el préstec que va permetre, en el seu dia, la seva construcció. Per tant, a partir del 2020 desapareix un dels capítols de despesa que més empenyia cap als números vermells: l’amortització. De fet, entén que , ja enguany, es podria arribar “a quedar en paus” o, en el pitjor dels casos, amb un dèficit molt reduït.

Mas recorda que el giny “ja està apagat; es va acabar el 2019” i, per tant, ara entén que “és la joia”. La cònsol defensa que “ser la primera porta a Grandvalira” li confereix “un potencial enorme”.

Per tant, considera que, un cop amortitzat en la seva totalitat, la situació financera no ha de trigar gaire a millorar. “A partir d’ara, haurà d’anar augmentant els resultats fins a deixar de ser deficitari”. Malgrat això, remarca que “l’important no és que generi molts beneficis o ingressos sinó que sigui un atractiu a l’hivern i a l’estiu i aporti dinamització i guanys a nivell comunal i privat”.

De fet, la previsió de cara a aquest exercici ja era, abans de la Covid-19, optimista. “Si no estem en paus, estarem molt per sota del dèficit”, revela Mas, un cop “ens hem tret la part important”. També avança que el giny podria entrar en la futura concessió del domini esquiable de la parròquia.

Etiquetes

Comentaris

Trending