Marsol retreu al PS “la campanya de desinformació” feta amb les tarifes dels pàrquings

La cònsol major nega que hi hagi “afany recaptatori” durant la presentació d’un nou sistema per pagar de forma telemàtica multes i deutes tributaris pendents i assegura que el comú cobra “el 96% dels imports reclamats

Leticia Teixeira i Conxita Marsol han presentat el nou sistema de pagament on line.
Leticia Teixeira i Conxita Marsol han presentat el nou sistema de pagament on line. G. P.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha negat que el comú tingui cap “afany recaptatori” ni amb la decisió d’incrementar el preu dels aparcaments i eliminar la mitja hora gratuïta ni a l’hora de posar sancions. De fet, ha acusat “un partit polític” -sense nomenar-ho, però en referència al PS- d’impulsar una campanya “desinformada”. Ho ha afirmat durant la presentació d’un nou sistema per pagar sancions i deutes de forma telemàtica, tot assegurant que el nivell de morositat del comú és molt baix: “Cobren el 96% del que girem”.

El nou sistema funcionarà mitjançant codis QR i també estarà inclòs en la nova aplicació de serveis i informació comunal. Es tracta d’un primer pas cap a una digitalització important en els tràmits del comú, que viurà nous avenços d’aquí a finals d’any. “Els facilitarà molt la vida; no hauran de venir al comú per fer aquests pagaments”, ha afirmat.

Per ara, durant un mes de prova previ a l’anunci oficial, ja són 416 les operacions que s’han tirat endavant via aquest sistema. Marsol ha indicat que el nivell de morositat que té la corporació, tant pel que fa a deutes tributaris com a multes, és baix. S’aconsegueix cobrar sense problemes gairebé el 96% dels imports. Fins i tot amb les sancions de circulació, ha indicat, tot admeten que hi ajuda el fet de tenir un 50% de descompte si es paga de seguida.

Malgrat això, ha negat que el comú tingui “afany recaptatori”, crítica apareguda arran tant de les queixes d’alguns ciutadans multats com pels canvis de tarifes als aparcaments. “No n’hi ha cap. Com a tot arreu, qui o compleix les normes ha de ser sancionat”, ha indicat. Sobre el cost dels pàrquings, ha lamentat “la campanya incentivada per un partit polític que no té raó”, tot assegurant que “els ciutadans ho tenen ara més fàcil amb la targeta PK” i que “hi ha hagut molta desinformació”.

Per això, s’ha mostrat “tranquil·la”. Marsol defensa que tant ella com la resta de l’equip de la majoria “estem treballant per millorar la mobilitat a la parròquia”.

Sobre el nou sistema de pagament, Marsol i la consellera Leticia Teixeira, han explicat que funcionarà mitjançant el telèfon. Es podrà fer directament o via la nova App Andorra la Vella, que permetrà fer certs tràmits o rebre informació com ara la situació del bus comunal o l’ocupació dels aparcaments.

Comentaris (7)

Trending