Marsol insta Govern a replantejar-se el ‘no’ a la gratuïtat del túnel d’Envalira

La mandatària revela que la resposta inicial de l’executiu a la proposta “no ha estat favorable” però deixa clar que “insistirem” tot defensant que la mesura “beneficiaria tot el país”

Un dels accessos al túnel d'Envalira.
Un dels accessos al túnel d'Envalira. Túnel d'Envalira

La resposta del Govern a la petició del comú d’Andorra la Vella d’establir la gratuïtat del túnel d’Envalira mentre continuï tancada la frontera amb Espanya no és “favorable”. Així ho explica la cònsol major, Conxita Marsol, que lamenta la postura i insisteix en la necessitat d’aplicar aquesta mesura. De fet, ha deixat clar que “s’ho han de replantejar, sobretot si triga molt a obrir-se la frontera amb Espanya”.

Fa uns dies, la mandatària comunal va fer arribar la petició perquè, almenys mentre la frontera del riu Runer continuï tancada i, per tant, el país no pugui rebre visitants espanyols, no es cobri peatge al túnel d’Envalira. D’aquesta forma, entenia, es facilitaria que els turistes francesos, que ja fa dies que estan arribant pel Baladrà, no es quedin només al Pas de la Casa i també arribin a la resta del país, inclosa la capital.

Una imatge d'arxiu de la zona de peatge del túnel d'Envalira.

Relacionat

El comú d’Andorra la Vella demanarà a Govern que el túnel d’Envalira sigui gratuït

La proposta, però, no ha acabat quallant. “Hem tingut una resposta no gaire favorable”, ha indicat Marsol a Altaveu. Tot i això, el comú d’Andorra la Vella no vol llençar la tovallola. “No hi renunciem. Encara hem de treballar més i entenem que el Govern s’ho ha de replantejar, sobretot si triga molt a obrir-se la frontera amb Espanya”, ha apuntat.

"Els comerciants em diuen que ja hi ha francesos que baixen; amb el túnel gratuït, ho farien encara més", afirma la mandatària comunal

La cònsol defensa, davant els dubtes expressats pel Govern, que “és una mesura que, entenem, beneficiaria tot el país”.  Per això, avança que “espero que es replantegi aquest ‘no ho veiem clar’ i en pocs dies tingui una altra resposta. No defallirem a insistir”.

Sobre la possibilitat que un dels problemes sigui el fet que la infraestructura estigui gestionada per una concessionària, Marsol apunta que “hi ha moltes fórmules” per poder negociar i trobar una sortida. En tot cas, apunta, “si tant ens omplim la boca que hi ha d’haver corresponsabilitat i solidaritat, també hauria de fer algun gest”.

Des del comú s’expressa “preocupació” pel fet que encara no hi hagi una data confirmada de quan Espanya permetrà als seus nacionals desplaçar-se a fer turisme al Principat. “I sobretot en una parròquia com la nostra, en la qual aquests visitants són molt importants”. Tot i això, ha revelat que “parlant amb comerciants, em diuen que els francesos ja estan baixant”. I, apunta, “amb el túnel obert, encara ho farien més”.

Comentaris (4)

Trending