Marsol diu que el conflicte de les transferències es resoldrà judicialment

La cònsol major d'Andorra la Vella afirma que els comuns i el Govern tenen una interpretació diferent de la llei i que aniran a la justícia

Comentaris

Conxita Marsol.
Conxita Marsol. Toni Solanelles

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol ha dit aquest dimecres en referència al tema de les transferències de Govern que "tenim una interpretació diferent del mateix article i anirem a la justícia per a que decideixi sobre la seva interpretació". Segons Govern, la quantitat que ha de pagar als comuns correspon al 18% del total cobrat durant l’exercici del 2017, mentre que, segons la interpretació que en fan els comuns, aquest percentatge s’ha de calcular d’acord amb l’import liquidat

D'acord amb la base dels arguments que exposa ministeri de Finances, el Govern va abonar als comuns 7,5 milions d’euros el gener del 2019, amb la qual cosa la xifra total de les transferències del 2017 ascendia a 62,1 milions. Per contra, amb la interpretació que fan les corporacions comunals encara queden per pagar set milions més, una quantitat que deixa la xifra total de transferències a 69 milions.

En el cas d'Andorra la Vella, Marsol recorda que la xifra està al voltant dels dos milions d'euros. La cònsol de la capital i el d'Ordino, Josep Àngel Mortés havien estat escollits pels cònsols per a mantenir reunions amb el ministre de Finances, Eric Jover. "Ens mantenim en la nostra posició i entenem que no podem renunciar a aquest import". Marsol veu lògic que "Govern defensi la seva posició. Si no veuen clar que ens ho han de pagar ho ha de defensar. Serà la justicia qui decideixi".

En la reunió de cònsols d'aquest dimarts, els comuns van acordar presentar una demanda administrativa al Govern per a la regularització de les transferències de l’any 2017.

Etiquetes

Comentaris

Trending