Marsol anuncia que convertiran el Parc Central en una sala d’art a l’aire lliure

El comú preveu anar comprant cada any escultures d’autors andorrans per anar configurant “un passeig cultural” que se sumaria al centre d’exposicions que se cedirà a Govern i al restaurant que ha d’obrir Philippe Shangti

Les obres que es fan al restaurant del Parc Central i a la futura sala d'exposicions.
Les obres que es fan al restaurant del Parc Central i a la futura sala d'exposicions. G. P.

El Parc Central es convertirà en una mena de sala d’art l’aire lliure. Aquesta és la intenció del comú d’Andorra la Vella. La voluntat és anar destinant cada any una partida del pressupost a la compra d’escultures d’autors del país per situar-les a l’espai verd. El projecte enllaça amb la futura ubicació de la sala d’exposicions de Govern i amb la reobertura del restaurant de la zona lúdica a càrrec de Philippe Shangti.

Així ho ha explicat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que ha revelat que aquest mateix dimecres la majoria comunal va aprovar l’adquisició d’una primera escultura, obra de Judith Gaset. Per ella s’ha pagat 16.000 euros i la idea és que, en anys successius, cada pressupost tingui una partida entorn d’aquesta quantitat per comprar més obres.

Marsol admet un retard, que confia que no superi els quinze dies, en les obres de la futura sala d’exposicions per culpa de l’endarreriment en l’arribada de materials

“Volem que, a més d’un pulmó verd, el Parc Central també esdevingui un pulmó cultural”, ha afirmat Marsol. Així, l’escultura de Gaset s’uniria a les ja instal·lades a la zona, com ara una d’Ángel Calvente o a la que, si no hi ha cap retard, estarà enllestida al desembre, l’obra dedicada als voluntaris obra de Nerea Aixàs.

També aquest mes és la data prevista per tenir enllestida la reforma de l’antiga Central per convertir-se en la sala d’exposicions de Govern. “Serà el centre d’art del comú, però el cedim per col·laborar a qui sap com gestionar un espai com aquest”, ha indicat la cònsol. Marsol ha admès que les obres van amb un cert retard. Adjudicades al juny, tenien prevista una durada de quatre mesos.

Inicialment, ha comentat la mandatària, es volia tenir tot a punt a mitjans de novembre. Hi ha, però, un problema amb la dificultat d’arribada d’alguns materials necessaris pels treballs. S’espera que l’endarreriment no superior les dues setmanes i es confia que es pugui tenir tot enllestit a inicis d’abril, coincidint amb l’obertura del restaurant.

El Parc Central es convertia, doncs, “un punt molt cultural, un passeig d’art”. Serviria, a més, per “fer arribar a tothom el talent dels nostres escultors”. A banda, es confia que es pugui convertir en “un altre punt d’atracció turística”.

Comentaris (4)

Trending