Malestar d’excursionistes per les restriccions que intenta imposar el comú a Incles o Ransol

El servei de circulació de Canillo controla les zones d’aparcament fotografiant en algunes ocasions els vehicles i deixant fulletons recordant que l’estacionament està limitat a dues hores

Dos fulletons en el parabrisa posterior d'un vehicle aparcat a Incles.
Dos fulletons en el parabrisa posterior d'un vehicle aparcat a Incles. ALTAVEU

Excursionistes, muntanyencs, persones que van a fer senderisme en diferents punts de la parròquia de Canillo estan una mica indignats i de ben segur més molestos amb els controls ‘intimidadors’ dels agents de circulació que fan en les zones d’estacionament d’espais naturals com ara Incles o la Coma de Ransol. A ningú no li molesta que els agents vetllin per la seguretat de tots plegat, però les advertències de possible sanció en el cas que se sobrepassin les dues hores d’estacionament sí que no es posen gens bé en alguns dels passejants.

Diversos excursionistes han mostrat la seva sorpresa i estupefacció en trobar un control dels agents de circulació -en aquest cas a Incles- on després de col·locar un fulletó ja sia al parabrisa anterior o posterior que manté que l’estacionament està limitat a dues hores d’acord amb les recomanacions de temps per a les sortides a l’exterior i per evitar aglomeracions de persones en aquesta zona. Si al paperet ja no es posa gaire bé, les explicacions d’algun agent recordat a parer seu que les sortides estan limitades a dues hores -quan en espais naturals no hi havia des de fa dies cap limitació- acaben, com a mínim, de confondre.

A més, recorden les fonts denunciants, en moltes ocasions els agents fotografien els vehicles que hi ha estacionats a cada moment que passen a fer el control físic. I així comparar dues hores després quins cotxes encara romanen a l’indret i quins no. Els excursionistes consultats han reconegut que “finalment no posen cap sanció perquè no hi ha cap base legal per fer-ho” però tot plegat “intimida i confon la gent”. A més, han recordat, en un espai com Incles, o com la Coma de Ransol, moltes de les rutes que es puguin fer, per senzilles que siguin superen amb escreix les dues hores sumant-hi l’anada i la tornada. I això sense comptar una estona d’atur per descansar, menjar o el que sia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending