Intercanvi de retrets entre majoria i oposició per les sessions telemàtiques a Canillo

Objectiu Comú vota en contra d'un canvi al reglament per efectuar els consells en línia que el cònsol Francesc Camp defensa per "fomentar la participació"

Comentaris

Canillo ha celebrat aquest dijous sessió de comú.
Canillo ha celebrat aquest dijous sessió de comú. Altaveu

La majoria comunal de Canillo ha qualificat d'"antidemocràtica" l'actitud de l'oposició en relació al procediment per fer les sessions en línia. La consellera de l'oposició Dolors Cabot ha dit que les sessions amb presència de consellers de manera telemàtica han de ser "excepcionals" i el cònsol major, Francesc Camp ha manifestat que "ara estem en una situació d'excepcionalitat".

 

Objectiu Comú ha votat en contra en el punt que els consellers puguin participar de manera telemàtica en els consells com ha aprovat la majoria. Segons Cabot, "podent estar presents als consells es pot generar debat més enllà d’una pantalla, i el contacte humà i social” suposa un acostament entre les dues parts, malgrat que hi hagi un distanciament". 

Pel seu company, Albert Torres "els consells han de ser presencials i si hi ha un rebrot fort de la pandèmia es poden fer telemàtiques". Camp ha opinat que "en determinats moments cal prendre decisions excepcionals. El que aprovem aquí és fomentar la participació i que algú malgrat no estar present pugui expressar la seva opinió encara que sigui per mitjà de les noves tecnologies. El que no podem renunciar és a facilitar la tasca dels consellers. Els hi facilitem encara més les coses per a la seva feina com a minoria. Em costa molt entendre el seu posicionament". 

Des de l'oposició Dolors Cabot s'ha queixat de la manca de comunicació perquè va avisar que no podria assistir a una comissió que es feia un dilluns però que es va dur a terme igualment. "Ens falta un enllaç molt més proper i una voluntat ferma perquè sigui així. No és la sensació que tenim". Ha recordat que no hi ha una comissió de comissió i ha preguntat per les contractacions que s'han fet per treballs de comunicació audiovisual com el d'un fotograf o un dissenyador gràfic. Camp ho ha justificat "perquè tenim molta producció gràfica" i ha explicat que les contractacions s'han fet des dels cònsols. "No estaran mai satisfets de la relació que des de la majoria tenim amb vostès".

Cabot també ha demanat un espai a casa comuna per poder treballar i poder-se relacionar amb els diversos departaments. "A vegades les coses són més fàcils quan et pots veure i fer consultes. He vingut un cop i la sala gran estava ocupada. No tenim on ubicar-nos quan entrem a casa comuna". El cònsol ha indicat que tenen un comú amb molta ocupació. "Hi ha sales de reunió que es poden reservar prèviament i uns armaris per posar la seva documentació". Cabot ha subratllat que volen ser la seva feina a casa comuna. "Només demanem un espai però que consti que no ens cedeixen un espai. No és l'esperit disposar d'un espai de manera puntual".

L'oposició s'ha abstingut en l'aprovació de tres comissions i la resta s'han aprovat per assentiment. Des d'Objectiu Comú s'han oposat a que els consellers puguin participar de manera telemàtica enn els consells com ha aprovat la majoria.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending